MENIU

Scapă RAPID de țânțari cu soluții făcute în casă! Ingrediente naturale care resping insectele

Scapă RAPID de țânțari cu soluții făcute în casă! Ingrediente naturale care resping insectele

Oamenii sunt de obicei predispuși la mușcături de țânțari din cauza unei combinații de miros, lumină, căldură și umiditate. Dacă ești un magnet de țânțari, probabil că te-ai săturat de înțepături și mâncărime.

Diferite specii de țânțari - precum cei care poartă malarie - preferă bacteriile și transpirația. Alții sunt atrași de dioxidul de carbon și de anumite mirosuri ale mâinilor.

Indiferent de specia pe care o întâlniți, vă puteți proteja fără a fi nevoie să utilizați un repelent chimic pe bază de DEET. Produsele cu DEET au potențialul de a cauza probleme de sănătate și de mediu.

Puteți alege să evitați utilizarea produselor cu DEET, cu excepția cazului în care vizitați locuri care prezintă un risc ridicat de boli transmise de țânțari, cum ar fi Zika. DEET este recomandat persoanelor cu risc de mușcături de țânțari purtătoare de orice boală.

Dacă faceți lucruri precum o excursie, să vă petreceți timpul în grădină sau să faceți o ieșire cu cortul, repelenții naturali ar putea fi o opțiune mai bună. Acest lucru poate fi valabil mai ales pentru copii, care sunt mai sensibili.

Citiți mai departe pentru a vedea ce repelente naturale funcționează cel mai bine pentru a preveni mușcăturile de țânțari

  1. Ulei de eucalipt citronat (Eucalyptus citriodora)

Folosit încă din anii 1940, uleiul de eucalipt citronat este unul dintre cele mai cunoscute repelente naturale si este un igredient aprobat și eficient în repelentul pentru țânțari.

Un studiu din 2014 a arătat că un amestec ce conține de 32% ulei esențial de eucalipt citronat a oferit o protecție de peste 95% împotriva țânțarilor timp de 3 ore.

Reteta handmade

Puteți crea propriul amestec cu 1 parte ulei de eucalipt citronat și 10 părți ulei de floarea soarelui. Atenție la utilizarea amestecului la copiii sub 3 ani, unele uleiuri esențiale pot fi agresive pentru pielea sensibilă a copiilor.

 

  1. Lavandă

Florile de lavandă zdrobite produc un parfum și ulei care pot respinge țânțarii.

Un studiu efectuat in 2002 a constatat că uleiul de lavandă este eficient în alungarea țânțarilor adulți.

Lavanda are calități analgezice, antifungice și antiseptice. Aceasta înseamnă că, pe lângă prevenirea mușcăturilor de țânțari, poate calma și pielea.

Reteta handmade

Puteți cultiva lavandă într-o grădină în aer liber sau în jardiniere de interior. Zdrobiți florile și aplicați uleiul pe zonele corpului sensibile la mușcături, cum ar fi gleznele și brațele. De asemenea, picurați puțin ulei de lavandă pe o cârpă curată și frecați-l pe piele.

Soluții naturale împotriva insectelor: Ce e de făcut când te invadează muștele, țânțarii și păianjenii

  1. Ulei de scorțișoară

Scorțișoara este mai mult decât un simplu ingredient pentru prăjituri sau vin fiert. Potrivit unui studiu din Taiwan, uleiul de scorțișoară poate ucide ouăle de țânțari. De asemenea, poate acționa ca un repelent împotriva țânțarilor adulți, în special a țânțarilor tigru asiatic.

Reteta handmade

Pentru a face o soluție diluată de 1 procent, amestecați 1/4 de linguriță (sau 24 de picături) de ulei de scorțișoară pentru fiecare 120ml de apă. Puteți pulveriza lichidul pe piele sau pe îmbrăcăminte, în jurul casei și pe tapițerie sau plante. Aveți grijă când aplicați ulei de scorțișoară, deoarece o doză concentrată vă poate irita pielea!

Cum scapi de tântari acasă. Metode eficiente, la îndemâna oricui. Soluții inclusiv pentru copii

  1. Ulei de cimbru

Când vine vorba de respingerea țânțarilor de malarie, uleiul de cimbru este unul dintre cele mai bune pentru a oferi protecție. Într-un studiu pe animale din 2002, sursa de încredere, 5% ulei de cimbru aplicat pe pielea șoarecilor fără păr a oferit o rată de protecție de 91%.

De asemenea, poate doriți să aruncați frunze de cimbru într-un foc de tabără. Arderea frunzelor de cimbru oferă o protecție de 85% timp de 60 până la 90 de minute.

Reteta handmade

Pentru un ulei repelent, combinați 4 picături de ulei esențial de cimbru la fiecare linguriță de ulei de bază, cum ar fi uleiul de măsline sau de jojoba. Pentru un spray, amestecați 5 picături de ulei de cimbru cu 60ml de apă.

Trucul din bucătărie care te va ajuta să scapi de muște, țânțari și gândaci. Un condiment de care nu știai poate face minuni și te va scăpa de probleme

  1. Ulei de mentă grecească

Nepeta parnassica, un membru al familiei de mentă înrudit cu iarba mâței (catnip), poate alunga țânțarii. Extractul și uleiul din frunzele zdrobite sunt cele mai valoroase.

Un studiu a descoperit că uleiul din menta grecească ar putea respinge țânțarii în mod eficient timp de 2 până la 3 ore. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa au descoperit, de asemenea, că iarba mâței este de 10 ori mai eficient decât DEET în alungarea țânțarilor.

 

  1. Ulei de soia

Potrivit Laboratorului de Entomologie Medicală al Universității din Florida, produsele pe bază de soia precum Bite Block Kids (2% ulei de soia) ar putea oferi protecție de lungă durată împotriva țânțarilor.

Rețetă homemade

Pe lângă uleiul de soia, puteți adăuga și puțin ulei de lămâie în amestecul de acasă. Combinația a fost testată pentru a proteja împotriva diferitelor specii de țânțari.

Citește continuarea aici

Cum să scapi de purici. Metodele naturale de a îndepărta insectele care pot să sară de 200 de ori mai sus decât propria înalțime

Mai multe articole despre:
tantari solutii metode naturale