MENIU

Rulada Curcubeu - Rețeta specială pentru cei dragi - Este delicioasă, aromată și plină de culoare!

Rulada Curcubeu - Rețeta specială pentru cei dragi - Este delicioasă, aromată și plină de culoare!

Rulada Curcubeu, preparatul special pentru cei dragi. Iată rețeta. 

Rulada Curcubeu. Ingrediente
1 piept mare de pui fără piele și os
2 ardei kapia roșu
o legătură de mărar verde
o legătură de pătrunjel verde
o căpățână mică de sfeclă roșie, fiartă un pic în apă cu sare
5-6 căței de usturoi
o lingură de legume deshidratate fără sare
piper boape și măcinat
sare
cimbrișor uscat
un pic de rozmarin uscat
ulei de măsline
un păhărel de vin alb sec
3 feliuțe de cașcaval
câteva scobitori din bambus și ață de bucătărie
 
Rulada Curcubeu. Mod de preparare
Pieptul spălat se taie pe lung, pe mijloc și în lateral, pe ambele părți , astfel încât să formăm 3 buzunărele. De exemplu, pentru 2 jumătăți de piept în caserolă se face câte un buzunărel la fiecare apoi se suprapun cele două bucăți și „se lipesc” cu o bucată de cașcaval,  formând buzunărelul din mijloc, cel cu verdeață.
Se sărează ,condimentează și piperează pieptul în exterior dar și în buzunărele.
Verdeața spălată se toacă și apoi se dă la blender cu un praf de sare,o lingură de ulei de măsline,2 căței de usturoi,ardeiul spalat și tăiat se da la blender împreună cu un praf de sare,piper și un strop de ulei de măsline. La fel și bucățile de sfeclă roșie fiartă se dau la blender cu un praf de sare,un strop de ulei și un praf de piper. Se obțin astfel 3 paste cremoase .
În primul buzunar introducem pastă de ardei cu un bastonaș subțire de cașcaval,la mijloc umplem cu pastă de verdeață și un bastonaș de cașcaval și în ultimul buzunărel punem pastă de sfeclă roșie și la fel ,un bastonaș de cașcaval. Se pot prinde marginile cu scobitori de bambus. Cașcavalul are rolul de a lega ruladă.
Se strânge cu grijă apoi se prinde pieptul cu ață de bucătărie, se așează în tăviță mai înalta,se stropește cu un pic de ulei de măsline,un praf de sare,cimbrișor și rozmarin uscat,cu un praf de legume deshidratate,se toarnă vinul alb,se completează cu apă,se presară câteva boabe de piper și se feliază 2-3 căței de usturoi. Apoi acoperim cu folie de aluminiu sau capac(poate fi deja tăviță din Jena cu capac) și dăm la cuptor circa 25 de minute apoi descoperim și lăsăm să se rumenesca frumos.scoate pieptul afară ,tăiem și scoate ață de bucătărie,îndepărtăm scobitorile și punem deasupra felii de cascav ,mai dăm 5 minute la cuptor să se topească cașcavalul pe piept apoi scoatem și ungem deasupra cu cele 3 paste,în 3 fâșii egale,presăram deasupra câteva fire de rozmarin uscat și câteva boabe de piper să mai lăsăm 5 minute.
Rulada se taie după ce am lăsat-o să se răcească un pic.
Este delicioasă, plină de culoare și arome!
Poftă bună!
 
Sursa