MENIU

Roiniţa, o plantă cu rol cicatrizant

Roiniţa, o plantă cu rol cicatrizant

Roiniţa este o plantă care la infatisare se aseamană cu urzica şi care este cunoscută pentru efectele ei terapeutice asupra afectiunilor stomacului, asupra calmarii starilor nervoase, înlaturarii diareei sau asupra stimularii poftei de mancare.

Sub denumirea ei stiintifica de Melissa officinalis, aceasta poate fi utilizata şi pentru vindecarea ranilor, datorita proprietatilor pe care aceasta plantă cicatrizanta le are.

Pulberea

Aceasta se obtine prin macinarea tulpinilor uscate de roiniţă şi prin depozitarea acestei pulberi într-un borcan închis ermetic, ţinut pe o perioadă de 2 saptamani într-un loc rece şi întunecos, după care se administrează de 3 ori pe zi, cate o linguriţă pe stomacul gol.

Tinctura

Aceasta se realizează astfel: se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de roinita, la care adaugati doua pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Acest borcan se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 2 saptamani, dupa care se administreaza de 4 ori pe zi, cate 50 de picaturi diluate in apa.

Citeste continuarea pe marya.ro.