Rimelul, periculos pentru sănătatea ochilor. Cum să îl foloseşti corect
Potrivit specialistilor, in alegerea unui rimel trebuie sa tii cont daca in compozitia sa intra petrolul si lacul. O folosire indelungata a acestui tip de mascara, va duce la subtierea sau chiar desprinderea genelor tale de pe pleoapa.
Rimelul si microorganismele periculoase
Mai mult decat atat, in interiorul tubului de rimel se dezvolta cu usurinta bacteriile. Potrivit Women's Health, care citeaza un studiu al unor cercetatori brazilieni publicat in International Journal of Cosmetic Science, rimelul tau s-ar putea sa fie plin de astfel de microorganisme.
Dupa ce au analizat 40 de tuburi de mascara folosite, oamenii de stiinta au descoperit 79% dintre acestea erau contaminate cu stafilococi. Ei spun ca umezeala si mediul inchis sunt propice inmultirii acestor bacterii nocive, in special in situatia in care au trecut mai mult de trei luni de la deschidere si respectivul produs continua sa fie folosit.
In plus, 86% dintre participantele la studiu au recunoscut ca nu renunta la acest obiect nici dupa cele trei luni de la deschidere si continua sa il foloseasca.
Cum te aperi impotriva bacteriilor din tubul de rimel
Noteaza-ti data deschiderii tubului, aceasta este prima si cea mai buna metoda pe care o ai la indemana. Evita sa il folosesti la 3 luni dupa aceasta perioada. Totodata, nu este igienic sa iti imprumuti rimelor altor femei, chiar si celei mai bune prietene.
Ceea ce mai poti face este sa iti cumperi tuburi mai mici, care se vor goli in cele 3 luni, cand trebuie sa iti cumperi alt rimel, scrie perfecte.md.