MENIU

Rețetă de tocăniță cu carne de porc şi legume. De ce să mănânci mai des porc în sezonul rece. Ce spun specialiștii

Rețetă de tocăniță cu carne de porc şi legume. De ce să mănânci mai des porc în sezonul rece. Ce spun specialiștii

Când temperaturile scad vertiginos, te atrage tot mai mult ideea unor preparate săţioase, de aceea îţi propunem o reţetă de tocăniţă de legume şi carne de porc.

Contrar părerii unora, consumul de carne de porc nu este deloc contraindicat. Din punct de vedere nutritiv, carnea de porc este o sursă de proteine de calitate, vitamine din grupul B, minerale, ca fierul, şi grăsime.

Iată ce spune nutriţionistul Mihaela Bilic: „Porcul este considerat o carne grasă, dar grăsimea porcului se găseşte mai ales la periferie, sub piele, deci este uşor de degresat înainte sau după gătit. Şi dacă tot vorbim de gătit, secretul pentru a obţine o friptură fragedă este să punem la marinat carnea într-un amestec de apă şi sare (2 linguri de sare la 1 litru apă) cu 60-90 de minute înainte de a o pregăti”!

Ingrediente pentru trei porţii

400 g pulpă de porc

1 vănătă

1 morcov

2 cepe

1 roșie

1 dovlecel

pătrunjel

sare

piper

40 ml ulei

Cum să faci tocăniță cu carne de porc

Tai carnea de porc cubulețe și o rumenești în ulei pe ambele părți, apoi o scoți și pui în loc cepele tocate. Le ții până devin sticloase, apoi pui carnea înapoi, condimentezi cu sare, după gust și torni apă cât să o acoperi și o lași să fiarbă la foc mic.

Când furculița începe să intre în ea, adaugi vânăta tocată și morcovul feliat. Acoperi și lași la fiert până se pătrund ingredientele. Mai completezi cu apă dacă mai este nevoie.

Pui dovlecelul tocat și roșia, condimentezi cu piper, după gust și mai lași la fiert alte 10 minute. Servești tocănița presărată cu pătrunjel tocat.

SURSA

Mai multe articole despre:
tocanita carne de porc legume porc