MENIU

Renumit brand de genți de lux, acuzat de propagandă prorusă. "Luxul arată mai bine când e îmbibat în sânge"

Ucraina s-a declarat șocată și revoltată de noua reclamă a uneia dintre cele mai cunoscute case de modă de lux, renumită în special pentru genți. Scandalul a fost provocat de clipul video al noii colecții, în care oficialii de la Kiev văd sugestii legate de simbolistica agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Pe de altă parte, prezența culorilor roșu, albastru și alb în videoclip are legătură cu similitudinea cromatică între tricolorul francez și cel rusesc.

„De mai bine de un an, Federația Rusă a măcelărit ucraineni în Europa folosind tricolorul și zvastica V/Z. O casă de modă de elită axată pe \"noii bogați ruși\" a ales să se joace în mod public cu simbolurile agresiunii. Luxul miroase mai bine când este îmbibat în sânge, nu-i așa? Louis Vuitton?”, a fost reacția lui Mihailo Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, față de reclama casei de modă Louis Vuitton.

 

 

Chiar dacă o oarecare similitudine nu poate fi negată, steagul și simbolul V reprezintă de ani drapelul renumitei firme. O problema ar fi faptul că după 2020, când autoritățile franceze au optat pentru o nuanță mai închis de albastru în tricolor, vechea nuanță, cea folosită de Vuitton, este mai apropiată de cea din drapelul Rusiei.

 

Mai multe articole despre:
vuitton ucraina steag scandal