MENIU

Regina hoților! A bătut recordurile la infracțiuni și nu are de gând să se oprească

Margaret Johnson (40) deține tristul record de 153 de condamnări pentru furt. Femeia este binecunoscută în orașul ei natal, Birmingham, pentru lipsa de scrupule de care dă dovadă când își alege victimele. Deși abia fusese eliberată după doi ani de închisoare, aceasta a fost prinsă din nou după doar șase zile, atacând o femeie vârstnică ce-și însoțea la cumpărături nepotul cu sindrom Down.

Johnson este recunoscută drept „Regina hoților”, iar printre victimele ei se numără un cuplu aflat în fața altarului, o femeie însărcinată și o altă o femeie de 76 de ani, căreia i-a smuls poșeta pe care o ținea în căruciorul de cumpărături. Pe lângă acte, cash și cardul bancar, aceasta din urmă avea în geantă un ochi de sticlă ce aparținuse fiului său care a murit într-un accident de mașină cu ani în urmă - singura amintire rămasă de la fiul defunct.

Altă dată i-a sustras telefonul din buzunar unui bărbat într-un supermarket, după ce, cu o oră îainte, îi furase geanta unei femei de 60 de ani, aflată la cumpărături.

Margaret Johnson își alege victimele printre persoane în vârstă și femei singure, pe care le consideră vulnerabile, și nu ezită să treacă la fapte nici când știe că este filmată de camerele de supraveghere. Autoritățile sunt oripilate de atitudinea ei și au infiltrat agenți sub acoperire prin magazinele unde își derulează activitatea.