MENIU

Rarități auto: Cele mai apreciate concepte Lamborghini

Lamborghini 350 GTV Concept
Lamborghini 400GT Monza
Lamborghini Marzal
Lamborghini Cheetah
Lamborghini Bertone Genesis
Lamborghini Egoista

Multi producatori de renume au realizat de-a lungul vremii o sumedenie de masini-concept. Insa Lamborghini este fara indoiala un fabricant ce are un portofoliu bogat de automobile interesante, produse numai sub forma de concept. De fapt, am putea baga mana in foc ca italienii din Sant'Agata Bolognese au realizat cele mai nebune masini din toate timpurile, scrie 4tuning.ro.

Lamborghini 350 GTV Concept a fost lansat in 1963 la Salonul Auto de la Torino si a insemnat primul prototip al marcii care anunta modelul de serie 350 GT. Automobilul a fost realizat de Franco Scaglione ca si design, iar de caroserie s-au ocupat cei de la Carrozzeria Sargiotto, in Torino. Sub capota, acest prototip avea un propulsor V12 de 3.5 litri care producea 347 cp.

In 1967, la Salonul Auto din Barcelona, Lamborghini uimea lumea cu 400GT Monza, o masina cu 4 locuri si un design scos din alta lume. Sub capota, acest model cu design clasic italian avea un motor V12 de 3.9 litri care producea putin peste 350 cp. Masina a fost realizata de Giorgio Neri si Luciano Bonacini, doi designeri care realizeasera pana la acea vreme mai multe modele Ferrari. Insa au fost angajati de Ferruccio Lamborghini pentru a realiza mai multe prototipuri. Istoria spune ca masina a fost realizata special pentru un client america care isi dorea sa participe cu ea in cursa de 24h de la Le Mans. Citeste mai mult....

Mai multe articole despre:
concepte Lamborghini 350 GTV Concept