MENIU

Provocare IQ! Corectați egalitatea prin mutarea unui singur băț de chibrit

Astăzi vă propunem un nou test de IQ care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Provocarea constă în corectarea unei egalități aparent greșite, 3+4=5, prin mutarea unui singur chibrit.

Testul IQ al zilei

Examinați imaginea de mai sus și încercați să mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea. Ați reușit? Dacă nu, soluția vă este prezentată mai jos.

                      Răspunsul testului IQ, chiar aici / Sursa foto - Arhivă

IQ-ul, abreviere de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. 

Acesta evaluează abilitatea unei persoane de a folosi informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ fac acest lucru prin evaluarea memoriei pe termen scurt și lung, capacității de rezolvare a puzzle-urilor și abilitatea de a-și aminti informațiile auzite, precum și viteza de procesare a acestor informații.

Istoria testelor IQ

Testele IQ există de mai bine de un secol. Inițial, acestea au fost create în Franța pentru a identifica elevii care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, guvernul SUA a adaptat aceste teste în timpul Primului Război Mondial pentru a identifica soldații calificați, evitând astfel riscurile implicate de trimiterea în luptă a persoanelor necalificate. Chiar și în prezent, armata folosește teste IQ pentru a selecta candidații potriviți.