MENIU

Filmul ULTIMUL ZBURĂTOR, un thriller care face parte din prima trilogie fantasy românească

Filmul ULTIMUL ZBURĂTOR, un thriller care face parte din prima trilogie fantasy românească

"Ultimul Zburător" este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală “Promissum” şi distribuit în România de InterComFilm Distribution. Acest eveniment cinematografic marchează un moment important, fiind prima parte a trilogiei "Promissum", prima trilogie Fantasy realizată vreodată în România.

Zburătorul este în mitologia română un demon de o frumuseţe răpitoare, care, tulbură minţile şi simţurile fetelor tinere făcându-le să tânjească după iubire. El este considerat de asemenea, o semidivinitate erotică ce simbolizează toate formele de sexualitate a femeilor care tânjesc după plăcerile trupeşti.

Zburătorul, pătrunde prin mijloace oculte în casa şi în viaţa victimei, activitatea sa transpunându-se în iniţiere sexuală. În literatura universală, Zburătorul este cunoscut şi sub numele de Incubus.

În anul 2012, când oamenii trăiesc într-o lume dezvrăjită şi nu mai cred în poveşti şi-n Zburători, ultimul dintre aceştia, Zanoni, s-a refugiat într-un vechi conac boeresc, transformându-se într-un personaj misterios “care plimbă fetele noaptea cu motorul” oferindu-le clipe de plăcere trupească. Într-o seară, din întâmplare, Zanoni ajunge la concertul unei fete, Eliza, cea care-i va schimba radical percepţia asupra vieţii şi a existenţei sale de Zburător. Eliza este o frumoasă tânără de 22 de ani, cântăreaţă de muzică dance/house care se află la debut în industria muzicală. Ea este susţinută şi iubită de Cătălin, fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroenescu.

Între Zanoni şi Eliza se va înfiripă o poveste de iubire, în care aceasta va fi purtată într-o călătorie iniţiatică în lumea Zburătorilor. Ea se va auto-cunoaşte, va învăţa să-şi înfrunte fricile şi mai important, îşi va redescoperi trecutul. Astfel ,lumea fantastică se va uni cu cea reală într-o poveste desprinsă parcă din nuvelele magice ale lui Mircea Eliade.

Filmul “Zburătorul” este o frumoasă poveste de iubire ce transcede timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, demult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Lansarea oficială a trailerului a avut loc recent şi a fost anunţată de o coloană de peste 100 de motocliclisti care au traversat Bucureştiul.

Ultimul zburător este regizat de Ovidiu Georgescu iar distributia este formată din actorii: Gabriel Duţu, Iulia Verdeş, Constantin Cotimanis, Constantin Cojocaru, Marius Bodochi şi George Ivaşcu. În cadrul evenimentului a avut loc şi proiectia noului videoclip al trupei Holograf, “Roua Dimineţii”, ce contine imagini din film.

Ultimul Zburător va avea premiera pe 7 februarie.