MENIU

Prăjitura Snickers, cea ma râvnită dintre deserturile preparate în casă

Prăjitura Snickers, cea ma râvnită dintre deserturile preparate în casă. Iată cum se prapară.

Ingrediente:

9 albusuri;
300 g  zahar;
300 g nuci macinate;
5 lg faina;
1 plic praf de copt;

200 g ciocolata alba;
5 lg ulei;

Caramel :
7 lg zahar;
300 g unt;

9 galbenusuri;
8 lg zahar;

300 g nuci prajite;

Glazura :
200 g ciocolata cu lapte;
2 lg unt;
4 lg lapte.

Mod de preparare 

Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste zaharul . La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, amestecand cu o lingura compozitia, apoi o intindem intr-o tava (28*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor.

Punem ingredientele uscate, pe care le-am amestecat bine peste bezeaua de albususuri și încorporăm ușor cu o spatulă de jos în sus prin mișcări circulare. Încălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem tava(25/35cm) cu unt apoi tapetam cu hârtie de copt. Punem compoziția în tavă, nivelăm după care dăm la cuptor pentru 25min. Lăsăm blatul la răcit și ne ocupăm de crema de ciocolată albă.

Crema de ciocolată albă o vom face pe aburi. Punem o cratiță cu apă pe foc să fiarbă. Într-un bol de sticlă punem ciocolata albă tăiată și frișcă lichidă. Punem bolul peste cratiță cu apă(fără ca fundul bolulului să atingă apa)și lăsăm să se topească. Amestecăm. Când ciocolata s-a topit, turnăm peste blatul răcit și nivelăm.

Batem gălbenușurile cu ceva 40 gr zahăr până se deschid la culoare. Adăugăm frișcă lichidă și amestecăm cu o spatulă. Tăiem untul bucățele mici. Într-o cratiță punem zahărul(230gr) la caramelizat. Lăsăm pe foc până capătă o culoare aramie, apoi adăugăm câte puțin unt și amestecăm continuu. Nu punem mult unt odată, riscăm ca crema caramel să se taie.

Luăm cratiță de pe foc, adăugăm gălbenușurile bătute și amestecăm continuu cu lingura de lemn. Punem cratiță din nou pe foc amestecăm continuu pentru 3-4 min, adăugăm alunele(amestecăm) și luăm cratiță de pe foc. Lăsăm să să se răcească ușor.

Turnăm crema caramel peste crema de ciocolată albă și nivelăm. Pregătim glazura de ciocolată neagră. Punem toate ingredientele într-un bol de sticlă. Vom proceda la fel ca și la crema de ciocolată albă. Punem bolul pe aburi și amestecăm. Lăsăm până să topit ciocolata. Turnăm ciocolata topită peste crema caramel, nivelăm, apoi dăm praj la rece pentru 4-5ore.

Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă ideală pentru zilele de weekend

 

sursa

sursa foto

Mai multe articole despre:
Prăjitura Snikers retete culinare mancare dulciuri