MENIU

Prăjitura copilăriei de Crăciun – Rețetă Albă ca Zăpada. Secretul prăjiturii, dezvăluit de către Chef Florin Dumitrescu

Prăjitura copilăriei de Crăciun – Rețetă Albă ca Zăpada

Albă ca Zăpada, probabil, cea mai iubită prăjitură de toți copiii, iar aceasta are un cu totul alt gust atunci când ne aflăm în apropierea Crăciunului. Din fericire, Chef Florin Dumitrescu a oferit secretul pentru cea mai iubită prăjitură de Crăciun.

Ingrediente

De ce ingrediente sunt nevoie pentru a prepara prăjitura Albă ca Zăpada? În primul rând, cantitatea oferită variază în funcție de dorințele bucătarului de acasă.

Iată ingredientele necesare pentru a prepara Albă ca Zăpada pentru toată familia:

- 10 linguri lapte călduț

- 10 linguri zahar pudră

- 10 linguri de ulei

- 1 lingurita amoniac stins in oțet

- 2 ouă de calitate superioară

- un praf de sare

- faină specială pentru prăjituri

Pentru cremă, bucătărașii vor avea nevoie de alte ingrediente, dar și de un ingredient special dezvăluit de către Chef Florin Dumitrescu:

- 1 litru lapte rece

- 8 linguri de făină cernută

 -6 linguri de zahăr cernut sau pudră

- zeama și coaja de la o lămâie, de preferat, să fie coaptă

- o esență de vanilie sau rom

- 200 g unt

Mod de preparare

Spre bucuria pasionaților de bucătărie, modul de preparare al prăjiturii Albă ca Zăpada nu este dificil deloc. În primul rând, pentru aluat, vom dizolva zahărul în lapte, iar apoi vom adăuga ouăle pe care le-am ținut măcar 5 minute la temperatura camerei.

Mai apoi, vom adăuga sarea, uleiul și amoniacul și amestecăm. Se pune făina și se frământă încât să avem un aluat potrivit de tare, încât să putem întinde 3-4 foi. Foile se vor coace pe dosul tăvii, dar presarate cu făină.

Pentru cremă, rețeta simplă devine și mai ușoară pentru bucătărași. Vom amesteca 10 linguri de lapte rece și vom adăuga zahărul. Apoi, vom pune la fiert restul de lapte împreună cu coaja de lămâie. Înainte ca laptele să dea în fiert, vom adăuga toată compoziția de lapte rece cu făină și cu sare și vom amesteca încontinuu până va începe să fiarbă. Nu-ți face griji, nu durează mult.

Abia acum vom lăsa compoziția să fiarbă până compoziția cremei de prăjitură se dezlipește ușor de vas. Acum că compoziția se dezlipește de vas, o lăsăm la răcit, dar o să mai amestecăm din când în când. Cu compoziția rece, vom putea acum să punem untul la temperatura camerei, puțin câte puțin, amestecând energic.

Acum, vom pune și zeama de lămâie și esența preferată, noi am ales esența de vanilie, ca să ne reamintim de prăjitura bunicii.