MENIU

Plante care țin insectele la distanță. Le poți planta fie în grădină, fie în ghivece și te vor feri de țânțari

Plante care țin insectele la distanță și pe care le poți planta fie în grădină, fie în ghivece.

Lavanda, pentru a ține insectele la distanță

Uleiul de lavandă aplicat pe zona unde v-au înțepat insecte, calmează durerea imediat și reduce inflamația, inclusiv înțepăturile produse de albine, care sunt foarte dureroase.

Lavanda poate fi folosită cu succes pentru a ține insectele la distanță, astfel în grădinile de lavandă nu veți întâlni țânțari care să vă deranjeze.

Dacă puneți într-un săculeț sau umpleți pernuțe cu lavandă și le așezați în dulap între haine, acestea vor avea un miros plăcut iar moliile nu se vor apropia sub nicio formă de dulapul vostru. Asemenea săculeți puteți să așezați sub perna pe care dormiți pentru un somn odihnitor. Este considerată planta supremă pentru relaxare.

Și sub formă de ceai, această plantă poate calma nervii și reduce stresul. În combinație cu ceaiul de roiniță poate fi și mai eficient. Acest ceai îl puteți consuma și rece amestecat cu limonadă, ori de câte ori doriți.

Astfel, preparați 2 litri de ceai de lavandă cu roiniță pe care îl lăsați la infuzat, apoi când s-a răcit amestecați-l cu 2 litri de limonadă și puneți-l la rece. Veți obține o băutură răcoritoare foarte bună la gust și în același timp un calmant excelent.

Planta sfântă folosită în ritualurile religioase. Ce însemnătate și beneficii nebănuite are, de fapt

Salevia ține insectele la distanță, în special tânțarii

Este o plantă de origine mediteraneeană, este perenă și are aproximativ 50 cm înălțime. Crește ca o tufă cu frunze dese, ovale, grupate în mănunchiuri, de culoare verde-albicioasă. Face niște flori grupate în infloreșcențe de culoare bleu-mov.

Poate fi cultivată cu succes în orice grădină, se înmulțește prin butași sau prin semințe. Este sensibilă la frig, iarna nu rezistă la temperaturile foarte joase, de aceea este bine ca pe timpul iernii să o țineți în ghiveci, urmând ca primăvara să o scoateți în grădină, unde o puteți planta.

Rozmarinul este , de asemenea, o plantă aromatică ce ține insectele la distanță. Totodată este considerată planta minților lucide. Citiți mai multe despre beneficiile nenumărate pe care le are rozmarinul.