MENIU

Pizza cu foiță de aur și trufe negre, noua fiță în materie culinară. Ciocolata de Dubai riscă deja să devină istorie

Pizza cu foiță de aur și trufe negre, noua fiță în materie culinară. Ciocolata de Dubai riscă să devină istorie/ Captură foto

Nici bine nu ne-am revenit după isteria creată de ciocolata de Dubai că o nouă modă riscă să ia avânt în România. Este vorba despre pizza cu foiță de aur, noua "găselniă" în materie culinară. Produsul a fost preparat la Campionatul Internațional de Pizza, competiție derulată pe 14 și 15 octombrie la București și este de așteptat să cucerească publicul. 

Cafeaua cu spumă de aur și platoul de carne de vită în foiță suflată cu aur, ambele în oferta unui restaurant de lux din Cluj, rivalizează acum cu o altă delicatesă care are printre ingrediente metalul atât de prețios. Este vorba despre pizza învelită în foiță de aur, preparat ce a fost pregătită la București de Jakab Csaba, pizzer din Odorheiul Secuiesc, la Campionatul Internațional de Pizza, scrie Clikc.ro care citează cotidianul Adevărul.

Potrivit sursei citate, ineditul preparat mai conține gelatină din leurdă, trufe negre și trufe de vară.

CIOCOLIVA românească, noul desert creat de doi români. Cum arată un astfel de „dulce”

Pizzerul nu știe deocamdată cât va costa produsul său și nici dacă acesta se va regăsi pe viitor în meniurile pizzeriilor din marile orașe, dar speră să dea lovitura și să câștige un loc care să-i permită să concureze, în 2025, la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma (Italia).

Cât privește ingredientele folosite, acesta susține că toate sunt bio, fiind alese cu grijă chiar de el. „Am o pădure, e pădurea mea, iar de acolo iau trufele. Am grijă să fie totul de cea mai bună calitate”, dezvăluie pizzerul.

Burger cu foiță de aur și platou mai SCUMP decât PENSIA MINIMĂ! Lux și opulență în meniul restaurantului unui lider PSD din Ardeal

Cei care vor să-și răsfețe papilele gustative cu preparate deosebite trebuie să ia în calcul și un preț pe măsură. Spre exemplu, un platou de vită cu foiță de aur costa, în momentul lansării, nu mai puțin de 6.000 de lei.

Cafea cu spumă de aur se vindea anul trecut la prețul de 60 de lei, mai scump decât în Dubai, fapt recunoscut chiar de patronul restaurantului din Cluj.

„Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, spunea proprietarul, Avram Marius Gal, într-o postare pe Facebook.

În meniul restaurantului menționat a fost introdus, în preajma unui celebru festival din Cluj, și cel mai scump burger din lume, care costa 6.200 de dolari.

Produsul nu a dus lipsă de doritori. Primul client a fost o tânără studentă, proaspăt admisă la Universitatea Sorbona din Paris. 

Patronul care vindea burgeri cu foiţă de aur a fost trimis în spatele gratiilor. Cu ce l-au prins procurorii