MENIU

Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate - Secretul unui preparat savuros și suculent

Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate - Secretul unui preparat savuros și suculent

O rețetă cu care nu dai greș niciodată: Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate. Elementul-surpriză pe care trebuie să-l știi.

Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate - Secretul unui preparat savuros și suculent
 
Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate. Ingrediente
1 piept mare de pui - dezosat 
1 ceapă roșie
1 morcov
1 bucată de țelină
2-3 căței de usturoi
300 g ciuperci Champignion
1 ardei gras roșu
sare, piper 
plante aromatice de Provence 
2 linguri de sos Worcester
100 ml ulei de măsline 
câteva fire de pătrunjel verde
16 felii subțiri de kaizer 
câteva boabe negre de piper
100 ml vin alb sec 
500 g amestec de legume congelate
6-8 felii de pâine toast
câteva scobitori de bambus
 
Piept de pui umplut cu legume și crutoane aromate. Mod de preparare
1. Se taie pieptul în 4 bucăți subțiri care se întind ușor cu un ciocan de lemn de șnițele apoi se condimentează fiecare bucată cu sare, plante aromatice de Provence și piper cu lămâie și se dau la rece până preparam umplutură.
2. Ceapă roșie curățată se taie julien, morcovul și țelină se dau prin răzătoarea mică, usturoiul se feliază subțire, ardeiul se feliază, la fel și ciupercile curatae de pieliță.
Se călesc la foc iute, toate legumele, într-un strop de ulei de măsline, până se înmoaie bine, apoi se condimentează cu sare și piper, un praf de plante aromatice de Provence și cele două linguri de sos Worcester. Se oprește focul și se adaugă și pătrunjelul verde tocat fin.
3. Pe fiecare bucată de piept întinsă și condimentată se așază câte 4 felii de kaizer și câte două linguri de umplutură de legume apoi se strâng capetele, cu o punguță și se prinde cu 2-3 scobitori, în așa fel să nu curgă umplutură.
Bucățile de piept astfel umplute se așază una lângă altă într-o formă mai înalta (de cozonac), se stropesc cu un pic de uilei de măsline, se toarnă și vinul, se completează dacă mai este nevoie și cu puțină apă (zeamă din tăviță să fie aproape de margine, dar să nu acopere pieptul), se presară câteva boabe de piper negru, câteva feliuțe de usturoi, se mai râșnește un praf de plante aromatice și se da la cuptor cca 30-40 minute, până ce pieptul se rumenește deasupra ușor.
Acest piept umplut se servește alături de legume sotate într-un strop de ulei de măsline și crutoane aromate și picante din pâine, pe care le preparam astfel:
– se taie feliile de pâine toast în cubulețe mici care se așează într-o tăviță, se stropesc cu un pic de ulei de măsline, apoi se condimentează din abundență cu piper cu lămâie, plante aromatice și praf de usturoi, se amestecă ușor cu o furculița și se dau la cuptor până ce se rumenesc frumos.
Poftă bună!
 
Sursa