MENIU

Pastila pentru migrene care „schimbă viața” ar putea fi disponibilă în curând

Pastila pentru migrene care „schimbă viața” ar putea fi disponibilă în curând

O nouă pastilă care poate reduce la jumătate numărul de migrene chinuitoare pe care le au bolnavii ar putea fi disponibilă în curând. Din nefericire, nu în România, ci în Marea Britanie.

Testele au arătat că atogepant, care se ia o dată pe zi, este de două ori mai eficientă decât tratamentele disponibile în prezent în Marea Britanie. Experții au declarat că acest medicament ar putea “schimba viața” a milioane de persoane care se confruntă în mod regulat cu dureri de cap.

Potrivit The Sun, profesorul Peter Goadsby, neurolog consultant onorific la King’s College Hospital din Londra, a declarat:

„Mulți pacienți se luptă ani de zile pentru a găsi un tratament eficient. În acest timp, mulți se resemnează să trăiască cu efectele debilitante ale migrenei; nu ar trebui să fie așa.”

Atogepant este deja utilizat în SUA și a fost aprobat pentru utilizarea în UE luna trecută.

Acesta a primit acum autorizația din partea Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor de îngrijire a sănătății din Regatul Unit (MHRA) și așteaptă aprobarea din partea Institutului național pentru sănătate și excelență în îngrijire (NICE).

Citește continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
pastila migrena