MENIU

Partidul BERII vrea să dea lovitura la alegerile din Austria. Promisiunile sunt SPUMOASE

Partidul Berii din Austria, formaţiune înfiinţată mai mult ca o glumă, speră să strice planurile formațiunilor de tradiţie și să intre în  cursă pentru alegerile parlamentare din acest an. 

Partidul, înfiinţat în 2015, este cunoscut pentru proiectele sale inedite şi, din ce în ce mai mult, pentru atacurile sale la adresa stabilimentului politic şi a politicienilor implicaţi în afaceri de corupţie şi în alte scandaluri, transmite Reuters, citată de Agerpres.

 

Pe de altă parte, formațiunea a atras atenția prin proiecte excentice, cum ar fi instalarea unor fântâni publice cu bere la Viena, dar are și inițiative serioase pentru îmbunătăţirea sistemului public de sănătate

Partidul Berii a mai participat la o rundă de alegeri în 2019, când a obţinut doar 0,1% din voturi, dar liderul său, Dominik Wlazny, un medic în vârstă de 37 de ani şi muzician rock care poartă numele de scenă Marco Pogo, s-a plasat al treilea la alegerile prezidenţiale din 2022, reuşind să adune 8,3% din voturi. Pentru a intra în parlament, partidul său are nevoie de 4% din sufragii.

 

 

Mai multe articole despre: