MENIU

Pachețele de primăvară tradiționale. Rețeta ideală pentru o masă savuroasă acasă - Regula pe care e bine să o știi

Bucătăria asiatică este încă la mare căutare. Pachețelele de primăvară sunt ideale pentru o masă consistentă. Rețeta cea mai simplă este bună și pentru cei care țin post sau au un regim vegan se face extrem de ușor acasă.

 

Dacă vei încerca şi tu această reţetă, vei vedea că pacheţelele de primăvară cele mai bune sunt cele făcute în casă. Sunt crocante la exterior, cu o umplutură suculentă la interior, aceste rulouri sunt perfecte şi pentru cei care ţin post sau au un regim vegan, potrivit clickpentrufemei.ro.

Pachețelele de primăvară constituie un aperitiv foarte întâlnit în multe bucătării asiatice. Rulourile pot fi prajite și crocante sau servite reci.

Semnificația pachețelelor de primăvară. Prepararea lor o poți face oricând, nu numai primăvara când se fac de obicei pentru a celebra acest anotimp. Se crede că acestea atrag bogăția și prosperitatea. Deși sunt ușor de consumat datorită gustului, formei și dimensiunii, motivul care stă la baza formei lor nu este comoditatea consumării, ci pentru a le oferi aspectul de “batoane de aur”, rulouri de formă cilindrică aurie care simbolizează bogăția.

Cu puţină răbdare, te poţi bucura de pacheţele de primăvară cu adevărat grozave la tine acasă.

Reguli la pachețelele de primăvară. Nu există reguli despre felul umpluturii, inspirația și creativitatea fiind singurele care pot decide cea mai bună rețetă.

Dacă dorești, poţi să adaugi ciuperci sau tipul de carne pe care-l preferi, condimentele şi legumele pe care le preferi. 

Pachețelele de primăvară tradiționale chinezești au de obicei umplutură din legume. Cele din Indonezia sau Filipine includ carne de porc sau alte tipuri de carne, uneori servite cu sos de ananas. Iar cele din Thailanda nu sunt prăjite, iar umplutura de legume este învelită într-o foaie delicată de orez, consumate cu sos de arahide. Pachețelele de primăvară făcute în Vietnam sunt de obicei umplute cu fructe de mare și sunt servite cu un „dipping sauce”.

La fel nici despre modul în care pregătești umplutura. Ingredientele pot fi consumate crude, prăjite sau fierte. Ca alimente crude se pot folosi, de exemplu, morcovi mărunțiți, muguri de fasole, plante aromatice. Iar ca alimente ce au fost fierte înainte poți pune și creveți, somon afumat, tofu fiert.

Singurul lucru pe care ar trebui să-l respecți este cât de multă umplutură pui. Este bine să nu fie prea dense, ca pachețelele să nu se desfacă în timpul operației de prăjire, scrie clickpentrufemei.ro.

La fel de importantă este și servirea pachețelelor de primăvară. Este bine să le oferi cât sunt calde, călduțe, pentru că răcirea va duce la întărirea foilor de orez sau de plăcintă din care sunt preparate. Foile de orez pentru pachețelele de primăvară poți cumpăra din magazine și sunt făcute din hârtie de orez comestibilă, ce conține: făină de orez alb, făină de tapioca, sare și apă.

 

Rețeta ideală pentru pachețele de primăvară - Ingrediente 

 

6 foi de plăcintă 
350 g varză albă 
2 morcovi 
1 ceapă 
sare 
piper 
ulei, pentru prăjit 
chilli, opțional 
sos dulce-acrișor 

 

Rețeta ideală pentru pachețele de primăvară - Mod de preparare

 

Pentru început, încingi o lingură de ulei într-o cratiță și călești ceapa tăiată fideluță până devine sticloasă. După ce este făcută, o dai deoparte și o lași la răcit. 

Apoi toci cât mai bine varza și dai morcovii prin răzătoarea mică. Amesteci varza cu morcovii și ceapa, condimentezi cu sare, piper și chili, după gust, scrie clickpentrufemei.ro

Urmează aranjarea umpluturii. Așezi fiecare foaie pe un prosop ușor umed și tai pătrate de aproximativ 10x10 cm. Ungi foile cu apă, apoi așezi la mijloc umplutura. Pliezi imediat marginile către umplutura din mijloc, ca și cum le-ai împături, apoi rulezi cât mai strâns. 

Ultima etapă este prăjirea pachețelelor preparate. Încingi uleiul în tigaie și rumenești pachețelele până capătă o nuanță aurie. Le scoți apoi pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, potrivit clickpentrufemei.ro.

Pachețelele de primăvară pe care tocmai le-ai preparat le poți servi cu un sos dulce-acrișor, sos de soia, un sos picant sau ce variantă preferi.