MENIU

Otravă pentru tenul tău: 10 ingrediente cosmetice de care trebuie să te ferești

Ten

O bună parte dintre produsele cosmetice conțin substanțe toxice care ne pot afecta stărea de sănătate, în special când suntem dependenți de aceste produse. Vă propunem sa descoperiți o listă de ingrediente toxice pe care le veți citi pe multe etichete și pe care, desigur, trebuie să le ocoliți.   

Dacă folosiți șampon, gel de duș, cremă pentru față, vopsea de păr, rimel, blush, fond de ten, loțiune tonică, demachiant, fard, ruj, deodorant, lapte de corp și așa mai departe – ar trebui să citiți bine eticheta înainte de a achiziționa aceste produse. Pielea este cel mai mare organ, iar prin aceasta pot fi absorbite multe substanțe nocive.

Din fericire tot mai mulți oameni devin conștienți de faptul că trebuie să se intereseze înainte de a cumpăra un produs. Există astăzi producători de cosmetice bio sau naturale, iar multe bloguri pun la dispoziție rețete prin care ne putem prepara acasa propriile creme sau produse de îngrijire, evitând componentele toxice.

10 ingrediente cosmetice toxice

Vă propunem o listă de ingrediente cosmetice toxice foarte întâlnite. Desigur, lista poate fi mult mai lungă, însă aceste ingrediente sunt pe de o parte cele mai întâlnite în produsele cosmetice, pe de alta parte sunt cele mai nocive. Dacă despre parabeni deja știm cu toții că sunt toxici, iată și alte substanțe nocive din produsele cosmetice despre care poate am auzit prea puține informații.

Peroxid de bezoil: este folosit în tratamentele antiacnee și crește riscul de producere a cancerului de piele. Acționează ca promotor, având potențial mutagen asupra ADN-ului celular. De asemenea este toxic daca este inhalat. Peroxidul de benzoil este iritant pentru piele, ochi și sistemul respirator.

MEA (monoetanolamina), DEA (dietanolamina) si TEA (trietanolamina) – pot produce dermatite de contact și sunt iritante cutanate. Se absorb cu usurință în piele și se acumulează în organe și creier, putând produce dezechilibre și boli.

DMDM hidantoina și Imidazolidinil ureea – agenți antimicrobieni folosiți în industria cosmeticelor. Cresc riscul de apariție a cancerului și pot produce dureri articulare, reacții alergice cutanate sau generale, dureri de cap, depresie, dureri în piept, infecții ale urechii, amețeală, oboseală cronică și insomnie, scrie kudika.ro