MENIU

Oamenii de știință au confirmat legenda unei rase necunoscute de pitici

Arheologii au reușit să confirma faptul că piticii nu sunt doar o poveste și că populații de oameni subdimensionați chiar au trăit în trecut pe Terra. Oamenii de știință spun că urme ale unor astfel de popoare pot fi găsite peste tot – din Siberia până în Insulele Britanice.

O astfel de confirmare a venit Taiwan, unde din generație în generație s-a transmis legenda oamenilor mici, cu pielea închisă la culoare. Acest popor trăiau în munți, vorbeau într-o limbă de neînțeles și au dispărut în mod ciudat.

Până acum, nu au existat dovezi materiale ale mitului, ba chiar există un puternic curent de opinie că legenda nici măcar n-ar avea sâmbure de adevăr..
 

Recent, o expediție de arheologi din Australia, Vietnam și Japonia a descoperit mormântul unei femei în complexul de peșteri Xiaoma de pe coasta de est a insulei. Defuncta a fost înmormântată în poziție șezând, cu genunchii lipiți strâns de cap – o metodă neobișnuită pentru regiune, scrie worldnews24.ro.

Rezultatele analizei radiocarbonului au arătat că femeia avea aproximativ șase mii de ani, iar arheologii au decis imediat că au de-a face cu un reprezentant al legendarilor oameni scunzi. Studiile ulterioare ale rămășițelor i-au convins și mai mult de acest lucru.

„ADN-ul craniului indică faptul că este similar genetic cu specimenele africane din aproximativ aceeași perioadă de timp. Iar dimensiunea și forma sa amintesc de pigmeii care au trăit pe teritoriul Africii de Sud moderne”, se poate citi în studiu .

Reprezentanții acestui grup includ multe popoare din Filipine, unii nativi din Australia și Insulele Andamand. Toate se disting prin statură mică (de la 140 la 150 de centimetri) și pielea închisă la culoare.

Oamenii de știință încearcă acum să stabilească de ce au dispărut piticii din Taiwan? de pe insulă. Până acum, experții sugerează că au fost înlocuiți de o altă populație.

Mai multe articole despre:
pitici au existat legenda taiwan stiinta