MENIU

Nuga de casă. Cum să prepari cel mai iubit desert al copilăriei - Secretul din cea mai veche rețetă

Nuga de casă. Secretul preparării desertului copilăriei este în cea mai veche rețetă. Iată ce trebuie să știi dacă dorești să o faci. 

 
Nuga de casă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare. Totul este gata în 60 de minute.
 
Rețeta veche de nuga de casă nu este atât de complicată, însă de la început trebuie să menționăm faptul că poți adauga nuca, fistic, alune de pădure sau migdale. Poți adauga ce dorești, în funcție de preferințe sau de ingredientele pe care le ai la îndemână. Se pot și amesteca.
 
Nuga de casă. Nucile, fisticul sau alunele trebuie să fie neapărat prăjite. Pot fi cumpărate și prăjite acasă.
 
La preparare se pot folosi foi de napolitană cumpărate sau pot fi făcute acasă.
 
 
Nuga de casă - Ingredeiente
 
 
Ingrediente
Ingrediente nuga de casă
3 albușuri de ou
200 g miere
200 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 plic zahăr vanilat
1 lingură zeamă de lămâie
200 g alune, nuca, migdale, fistic etc. (după preferințe)
2 foi de napolitană (opțional)
 
***Cantitățile pentru ingrediente sunt pentru 10 porții
 
 
Nuga de casă - Mod de preparare
 
 
Nuga de casă. Primul pas va fi să separi albușurile de gălbenușuri, după care să le bați folosind un mixer sau un robot de bucătărie, împreună cu mierea și zahărul.
 
Va fi nevoie să bați albușurile aproximativ 12-15 minute, până ce zahărul se va fi dizolvat complet. După asta, continuă să le amesteci folosind mixerul sau robotul de bucătărie și adaugă extractul de vanilie, zahărul vanilat și zeamă de lămâie.
 
Nuga de casă. După aproximativ 5 minute vei obține o spumă lucioasă. Următorul pas va fi să încălzești o oală cu apă și deasupra acesteia să gătești spumă, adică să folosești metodă Baine Marie.
 
Așadar, deasupra oalei cu apă care fierbe pune recipientul cu compoziția pe care ai obținut-o mai devreme și amestecă în mod constant folosind o spatulă. Tot procedeul va dura aproximativ 60 de minute.
 
În tot acest timp spumă ta va deveni lipicioasă și densă. După ce au trecut cele 60 de minute, poți adaugă alune de pădure, nuci, fistic sau orice alte ingrediente dorești.
 
Nuga de casă. Acum că nugaua de casă este aproape gata, toată compoziția se pune între două foi de napolitană. Dacă nu vrei să folosești napolitană o poți pune direct într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Următorul pas va fi că nuga să stea la frigider timp de 12 ore.
 
După ce deșertul s-a răcit bine, se tăia după preferințe. Poți face mici cubulețe sau o poți tăia în felii mai mari, după bunul plac.
 
Sursa