MENIU

Nuanțe de păr ideale pentru fete cu ochi căprui (P)

Dacă îți dorești o schimbare de look prin vopsirea părului, trebuie să alegi cu atenție o nuanță care să te avantajeze și să îți scoată în evidență trăsăturile. Cel mai important – trebuie să ții cont atât de nuanța pielii și de subtonul acesteia, cât și de cea a ochilor. Iar dacă ai ochii căprui, iată care sunt nuanțele de păr ideale în funcție de tenul tău!

  1. Ten foarte deschis, palid

Dacă ai tenul palid cu subton cald, alege nuanțe de maroniu și șaten (în special în nuanțe ciocolatii și caramel). Pentru subtonurile reci însă, alege o vopsea de păr în nuanțe reci, platinate. Iar indiferent de subton, nu vei da greș dacă alegi să îți faci șuvițe sau să îți ții rădăcinile într-o nuanță mai închisă.

Evită nuanțele cu note aurii sau cele intense, precum roșu intens sau roșcat intens.

  1. Ten deschis

Majoritatea nuanțelor se vor potrivi unui ten deschis, indiferent de subton. Alege diverse nuanțe de blond (nisipiu, platinat, gri) sau combinații de blond și nuanțe pastelate în stil ombre. Poți încerca și combinația de șuvițe blonde pe un păr șaten de diverse nuanțe.

  1. Ten mediu

Dacă ai tenul cumva între – nici deschis, nici închis, poți opta pentru nuanțe mai colorate (mov, roz, albastru), fie mai intense (ten mai mult spre deschis, cu subton rece) sau mai pastelate (ten mai mult spre închis, cu subton cald). Poți alege și o vopsea de păr blond închis sau șaten arămiu.

Cât privește nuanțele de evitat, aici menționăm cele deschise (blond platinat sau nisipiu) sau cele roșcate.

  1. Ten măsliniu

De obicei, tenul măsliniu are și un subton cald. Poți opta pentru o vopsea de păr negru intens, dar și pentru una în nuanțe argintii sau nisipii. Ai o varietate de opțiuni și în privința șuvițelor: cel mai bine se vor potrivi cele roșii sau vișinii în combinație cu părul șaten închis sau brunet.

Nu opta pentru nuanțe colorate reci (intense sau pastelate), precum verde sau albastru. Evită și nuanțele de violet și mov.

  1. Ten închis

Cu tenul închis merg, desigur, și nuanțele de vopsea închise. Alege diverse nuanțe de șaten, maroniu și brunet. Iar dacă vrei ceva mai îndrăzneț, poți opta pentru nuanțe pastelate de roz sau albastru.

Evită roșu, roșcat, blond sau nuanțele intense de verde, albastru sau violet.

 

Ținând cont de cele de mai sus, cu siguranță vei alege nuanța care să meargă cel mai bine cu culoarea ochilor tăi. Reinventează-ți look-ul cu vopseaua potrivită pentru tine!

Mai multe articole despre:
vopsea de par