MENIU

Mitul alergiei provocate de praful de ALUNE, în cazul călătoriilor cu avionul. Verdictul surprinzător al cercetătorilor

Mitul microparticulelor de alune din avion a devenit foarte popular datorită rețelelor de socializare

Riscul de a avea o reacție alergică la particulele de alune care ar fi purtate de aer în cabina unui avion de pasageri este un simplu mit, susțin cercetătorii. Cu toate acestea, există o altă explicație plauzibilă privind apariția unor astfel de stări, arată un studiu publicat într-o revistă medicală britanică.


Într-un studiu publicat de „Medical Journal”, experții susțin că adevăratul pericol sunt reziduurile de alune rămase pe scaune.

Este adevărat că unele companii aeriene le solicită pasagerilor să nu mănânce alune la bordul avionului, pentru a evita riscul de a fi afectate persoane cu astfel de alergii, dar este pur şi simplu un mit că particulele ar putea circula prin aerul din cabină, arată BBC, citat de RADOR.

Un expert în alergologie şi un specialist în aviație au concluzionat că sistemele de ventilație sunt extrem de eficiente, filtrând majoritatea particulelor de praf sau mâncare.

În schimb, susțin aceștia, atenția ar trebui îndreptată spre metodele de curățare a scaunelor cu șervetele şi soluții antibacteriene, pentru că micile firimituri şi particulele de alimente pot rămâne în cutele materialului, pe măsuțele de servire sau pe ecranele de divertisment.

Mai multe articole despre:
alergie praf de alne avion cercetare fals adevarat