MENIU

Metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta perfectă după cheat day. Sfaturi utile de la nutriționiști

Metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta perfectă după cheat day. Sfaturi utile de la nutriționiști

Descoperă câteva metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta după excesele alimentare. Te-ai întors recent dintr-o vacanță în care ai trișat în ceea ce privește dieta? Aceste sfaturi te vor ajuta să revii la obiceiuri mai sănătoase.

În weekend sau în vacanță este ușor să cedezi poftelor și să consumi alimente și produse procesate. După astfel de perioade este posibil să te simți obosită, balonată, iar organismul tău va fi mai leneș.

Gogoșari în oțet preparați la rece. Rețetă rapidă, fără fierbere

Metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta

Dacă ți-ai acordat câteva momente de plăcere și excese alimentare în anumite zile, uită de sentimentul de vinovăție. Un exces alimentar are loc atunci când mănânci fără să mai simți satisfacție, până la punctul de disconfort.

De asemenea, acesta are loc și atunci când mănânci mult, deși te-ai ridicat recent de la masă și nu îți mai este foame. Poți simți nevoia să faci aceste excese și în perioadele în care resimți multă presiune sau stres. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să revii la dieta alimentară bazată pe obiceiuri sănătoase.

Care sunt beneficiile unei diete vegane. Cum se poate schimba corpul tău în doar două luni

Bea multă apă

După excesele alimentare este important să îți rehidratezi corespunzător organismul. Este indicat să bei 2 litri de apă pe zi, mai ales dacă ai consumat alimente bogate în sare sau zahăr sau dacă ai băut alcool.

Menținerea corpului bine hidratat este întotdeauna o practică bună. Mai ales după o beție, deoarece apa ajută la digestie și reduce balonarea.

Prioritizează o igienă bună a somnului

Studiile arată că lipsa somnului poate crește apetitul, deoarece modifică nivelul hormonilor și anulează senzația normală de foame. De asemenea, atunci când ești obosită ești mai predispusă poftelor alimentare excesive, bogate în carbohidrați și în grăsimi.

Un somn de calitate de opt ore va menține hormonii reglați, astfel încât să poți face alegeri alimentare sănătoase.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Diversifică farfuria

Planifică mesele pentru următoarele trei zile, astfel încât să nu ai un stres în plus în privința deciziei chiar înainte de ora mesei.  Evită să stai multe ore fără să mănânci, deoarece acela este momentul în care riști să tânjești după alimentele procesate. Alege două sau trei mese pe care vrei să le planifici în avans.

Citește continuarea aici

Ce se poate întâmpla în corp dacă nu mănânci 24 de ore. Experții recomandă atenție cu acest tip de post intermitent

Mai multe articole despre:
silueta metode