MENIU

Lucruri impresionante despre lume pe care și oamenii de știință le explică cu greu

Câteodată avem impresia că am văzut și am auzit atât de multe lucruri în viaţă, încât nimic nu ne mai poate surprinde. Cu toate acestea, mai există o mulțime de lucruri interesante. Iată o listă cu câteva lucruri pe care sigur nu le știai.

Care este cel mai bine vândut lucru din lume

Probabil o să crezi că sigur este vorba despre vreun device datorită vitezei uimitoare cu care se vând. Nu acesta este răspunsul, dar ești pe aproape având în vedere că Apple a vândut peste 500 milioane de iPhone-uri.

De fapt, este vorba despre celebra serie cu vrăjitori, Harry Potter. În mod suprinzător, cărțile au fost vândute în peste 450 de milioane de exemplare.

Grupa de sânge de care sigur nu ai auzit

Cea mai rară grupă de sânge se numeşte „sângele Bombay" (HH) și presupune lipsa unor anumite elemente din sânge. Este un tip de sânge în afara sistemului standard ABO, iar în lume se găsesc doar 0,0004% de persoane cu acest tip de grupă.

Există un stoc special de astfel de sânge în cazul în care este nevoie de o transfuzie. Surprinzător, această grupă sanguină unică poate dona către o persoane cu o grupă sanguină normală.

Modul suprinzător în care poți arde calorii

După cum știi există o mulțime de diete sau te exerciții fizice care promit rezultate uimitoare dacă le respecți cu strictețe.

Bineînțeles, printre acestea ar trebui să se numere și statul la calculator. Însă, în mod suprinzător pentru a arde o singură calorie e nevoie doar să apeși butonul mouse-ului de zece milioane de ori.

Care sunt cele mai dureroase tăieturi

Se pare că o tăietură apărută din cauza unei hârtii este mult mai dureroasă decât una normală. Care este explicația? Ei bine, aceste răni nu sângerează mereu, ceea ce înseamnă că terminațiile nervoase stau deschise în aer liber, lucru care le irită.

Unde trăiesc albinele gigant

Probabil nu știai că în lume există o specie de albine gigant. Însă, în pădurile munților din Nepal, chiar există niște albine care pot ajunge până la trei centimetri, ceea ce este enorm pentru niște insecte. Iar asta nu e tot, se pare că acestea produc o miere care poate da efecte halucinogene.

Sursa

Mai multe articole despre:
cercetare ştiinţă curiozităţi