MENIU

Locul secret în care a fost înmormântat Vlad Țepeș. Înainte de moarte, fusese ținut prizonier într-o temniță oribilă

Vlad Țepeș - imagine de arhivă

Noi informații despre locul în care Vlad Țepeș a fost ținut ostatic în anul 1442, după ce a fost luat prizonier împreună cu Radu cel Frumos, fratele lui, ies la iveală acum. Potrivit Daily Mail, cercetătorii estonieni susțineau faptul că descoperiseră rămășițele domnitorului român într-un mormânt din Napoli, Italia.

Lucrurile se schimbă acum, când arheologii din Turcia anunță că ar fi descoperit temnițele unde Vlad Țepeș a fost ținut luat și ținut ostatic la vârsta de 11 ani, împreună cu fratele său, de către turci, urmând ca mai apoi să fie eliberați abia în anul 1447, după moartea tatălui lor și a fratelui mai mare, Mircea.

Au fost descoperite temnițele în care Vlad Țepeș a fost ținut ostatic?

Așa ar susține arheologii turci, în urma celor mai recente descoperiri pe care le-au făcut în timpul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat. Au fost descoperite două temnițe subterane, dar și mai multe tuneri secrete, fapt care i-a determinat să creadă că acolo a fost ținut ostatic domnitorul român și fratele său, Radu cel Frumos, după ce au fost luați prizonieri în anul 1442, după cum amintește sursa citată.

„Castelul este înconjurat de tuneluri secrete. Totul este înconjurat de mister”, menționează arheologul Ibrahim Çetin, potrivit Hurriyet Daily News.

Mormântul lui Vlad Țepeș, încă o controversă

Domnitorul Țării Românești (1448, 1456-1462 și 1476) a devenit renumit prin prisma faptului că era un om extrem de dur, obișnuind să își tragă dușmanii în țeapă, de aici provenind și numele de Vlad Țepeș.

Se știe că a fost ucis în anul 1476, după o luptă cu otomanii, între București și Giurgiu, în încercarea de a-l pune pe tron pe Basarab cel Bătrân Laiota.

Mormântul în care a fost depus trupul lui Vlad Țepeș nu este cunoscut cu exactitate, însă există două teorii pe care istoricii le-au luat în considerare, despre care nu există, încă, nicio dovadă, iar lipsa unei pietre funerare adâncește și mai mult misterul: Mănăstirea Snagov – București sau Mănăstirea Comana – Giurgiu.

Sursă text: Click.ro

 

Mai multe articole despre:
vlad tepes domnitor domnitor roman mormant