De aceea, în perioadele reci, când suntem mai predispuși îmbolnăvirilor, se recomandă cu precădere consumul ridichiilor negre.
Leguma care scade colesterolul, calmează tusea şi previne bolile de inimă
Ridichea neagră este o legumă deosebită. cu numeroase beneficii și proprietăți nutriționale și medicale de care ar fi păcat să nu profităm. “Hreanul parizienilor” era considerat o legumă importantă în mesele copioase ale Parisului din perioada Renașterii.
Ridichea neagră are un conținut ridicat de vitamina C (trei sferturi din cantitatea zilnică recomandată), vitamina care, după cum se știe, are un rol important în prevenirea răcelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți.
Din compoziția ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, și nici vitaminele A, B, chiar dacă cele din urma sunt prezente într-o cantitate mai mică.
Cu toate că în 100 grame de ridiche neagră se găsesc doar 24 calorii, ridichea neagra este o legumă deosebit de nutritivă și de aceea am face bine să nu o ocolim dacă ne-am hotărât să urmăm o cură de slăbire.
Una peste alta, consumul de ridiche neagră crește imunitatea organismului și capacitatea acestuia de a se apăra împotriva infecțiilor, având un efect tonic, detoxifiant și mineralizant.