MENIU

Leacul minune care curăţă vasele de sânge de colesterol. Se bea de ori pe săptămână

Un anunmit tip de ceai se dovedește benefic pentru aceste afecțiuni

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, inclusiv ceaiuri. Însă vasele de sânge pot fi curăţate de colesterol chiar și la 70 de ani. 

Oamenii de știință au studiat în repetate rânduri efectele ceaiului verde asupra sănătății. Se știe că anumiţi compuși scad nivelul colesterolului și distrug placa de pe pereții vaselor de sânge care provoacă blocaje. În plus, ceaiul verde scade tensiunea arterială.

Trei pahare pe săptămână din ceai verde sunt suficiente pentru a menține vasele de sânge curate și sănătoase , spune Dr. Svetlana Ishchenko.

„Cei care beau ceai verde în mod regulat au un sistem cardiovascular mai sănătos. Ceaiul verde este bogat în polifenoli, care au un efect pozitiv asupra arterelor noastre”, spune medicul, potrivit doctorulzilei.ro.

Consumul regulat de ceai verde reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral cu 25%, a constatat o analiză la scară largă publicată în European Journal of Preventive Cardiology.

 

Mai multe articole despre:
bautura minune colesterol leac ceai verde