MENIU

LĂMÂIA VERDE, secretul unui ten strălucitor şi curat

LĂMÂIA VERDE, secretul unui ten strălucitor şi curat

Lămâia verde nu este doar fructul acrişor folosit la prepararea limonadelor sau a cocktailurilor, ea poate fi şi un ingredient-cheie în ritualurile de înfrumuseţare! Lămâia verde are diverse proprietăţi care o recomandă ca fiind un remediu natural pentru persoanele cu tenul gras! Iată mai jos câteva dintre întrebuinţările cosmetice ale lămâii verzi.

1. Reduce inflamaţia şi roşeata asociate cu acneea. Coşurile îţi pot strica ziua, dar ştim prea bine că dacă le spargi, vor lăsa urme greu de camuflat. Astfel, cea mai la îndemână soluţie va fi aplicarea unui tratament local, doar pe zona afectată, pentru a reduce treptat inflamaţia. O asemenea soluţie eficientă este aceea compusă din suc de lămâie verde şi bicarbonat de sodiu, amestecate bine (până ce au consistenţa unei paste). Lămâia verde are proprietăţi antibacteriene, iar bicarbonatul asigură un mediu alcalin, care defavorizează dezvoltarea bacteriilor.

2. Micşorează porii. Sucul şi uleiul de lămâie verde te ajută să minimalizezi temporar aspectul porilor, datorită proprietăţilor sale astringente. Pentru a elimina sebumul şi a curăţa tenul gras foloseşte o loţiune tonică formată din sucul de la o lămâie verde amestecat cu un pahar de apă minerală. Această loţiune tonică naturală te va ajuta să eviţi producţia excesivă de sebum şi îţi va lumina faţa.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro

Mai multe articole despre:
ten lămâie cosmetic lămâi verzi