MENIU

Insecte în farfurie. 10 gusturi care seamănă cu ceea ce mănânci de obicei

Platou cu insecte comestibile (Profimedia)

Rapiditatea cu care diverse produse alimentare pe bază de insecte intră în alimentația europenilor, precum și scenariile privind "obligativitatea" de a consuma astfel de meniuri i-au făcut pe mulți să caute informații de la sursă legate de noul stil alimentar. Potrivit experților, temerile multora par mai mult decât exagerate, pentru că, în anumite rețete, este foarte posibil să nu distingem gustul "goangelor".

În 2014, experții de la Consumer Reports au testat gustul unei varietăți de produse cu proteine de greier, inclusiv batoane, gustări și prăjituri, iar concluzia este surprinzătoare pentru susținătorii alimentației non-insectivore.

Introducerea în rețete a unui produs precum făina de greieri, de exemplu, nu produce o modificare majoră a gustului și este chiar posibil ca unii consumatori să nu o perceapă, potrivit Medical Daily

 


Cercetătorii de la Institutul Agriculturii și Resurselor Naturale al Universității din Nebraska au realizat chiar și un catalog al gusturilor, prin similitudine cu produse familiare.

TOP 10 GUSTURI

Greieri prăjiți = gust de sardine

Termite crude = ananas

Călugăriță la grătar = creveți și ciuperci

Furnici prăjite la tigaie (precum cartofii) = pastramă de vită

Păianjeni prăjiți = nuci

Albine baby prăjite = pește afumat sau stridie

Viermi de agave prăjiți = semințe de floarea-soarelui

Mâncare de viermi de palmier = măduvă de vită

Cărăbuși = scoică

Larve de molie prăjite = cipsuri de porumb sau floricele

Potrivit unei analize, 80% din populația globului are rețete tradiționale care includ insecte. De fapt, doar America de Nord și majoritatea europenilor, cu excepția parțială a francezilor, nu consumă insecte.

Mai multe articole despre:
insecte in farfurie gust goange viermi lacuste