MENIU

INIŢIATIVA unui portughez: a CUMPĂRAT IEFTIN o insulă şi a declarat-o REGAT INDEPENDENT

Regatul Pontinha

Portughezul Renato Barros şi-a stabilit un regat propriu pe o insulă mică, aproape de ţara lui de baştină: insula se află în portul Funchal, din Madeira, Portugalia. Barros a numit-o “Principatul Pontinha”, iar el şi-a luat titulatura Prinţul Renato al II-lea.

Insula are dimensiunea unui apartament cu două camere şi doar patru cetăţeni: pe Barros, soţia lui şi cei doi copii ai lor. Pe lângă paşaportul său portughez, bărbatul este, acum, deţinătorul paşaportului de Pontinha cu numărul 0001.

Barros este profesor de arte, dar, în regatul său, este poliţist, grădinar, îngrijitor şi, desigur, membru al familiei regale. “Sunt orice îmi doresc să fiu - acesta e visul, nu-i aşa? Dacă vreau un imn naţional, mi-l aleg şi îl pot schimba, în timp. La fel şi în cazul steagului. Astăzi poate fi albastru, mâine roşu. Desigur, puterea mea este absolută doar aici, unde sunt suveran”, spune portughezul.

El a avut ocazia să cumpere insula acum 14 ani, când ea se afla în proprietatea unei familii britanice bogate, care dorea să o vândă cu 25.000 de euro, pentru că nu le mai era de folos. Nimeni, însă, nu a vrut insula. Barros a auzit de ofertă la o petrecere şi a ştiut că vrea să facă asta. Doar că… nu avea banii.

Citește mai multe pe totb.ro