MENIU

Înghețata din lapte de IAPĂ, ultima descoperire pe piața dulciurilor. Specialiștii spun că ar fi cea mai sănătoasă

Cercetătorii polonezi vor să revoluționeze piața înghețatei cu un sortiment preparat din lapte de iapă. În urma experimentelor de laborator, aceștia susțin că noul sortimet ar oferi beneficii surprinzătoare pentru sănătate, în comparație cu versiunea tradițională din lapte de vacă.

O echipă de cercetători în domeniul alimentației de la Universitatea de Tehnologie din Pomerania de Vest (Polonia) a descoperit că înghețata din lapte de iapă, în loc de lapte de vacă, este o opțiune alimentară viabilă.

Potrivit studiului, publicat în PLOS ONE, echipa a creat patru variante de înghețată folosind lapte de iapă și diferite tipuri de bacterii. Tradițional, înghețata se face adăugând lapte de vacă în smântână de vacă, împreună cu alte ingrediente.

Cercetările anterioare au arătat că laptele de iapă este mai apropiat de compoziția laptelui uman decât de cel de vacă și că persoanele alergice la laptele de vacă pot consuma în siguranță lapte de iapă, scrie Interesting Engineering., citat de descopera.ro

Laptele de iapă conține, de asemenea, enzime și proteine benefice care nu se găsesc în laptele de vacă și are un conținut de grăsimi mai scăzut. De altfel, pe piață se regăsesc numeroase produse de tip supliment alimentar care conțin lapte de iapă, cu principal efect benefic în functionarea optima a sistemului digestiv si reno-urinar (stomac, ficat, intestine, pancreas, vezica biliara, rinichi, prostata), precum și în refacerea și menține echilibrul florei stomacale si intestinale. 
Mai multe articole despre:
inghetata lapte de iapă sanatoasa dulciuri vacanta