MENIU

Înghețată cremoasă de cafea. Cum poți să învingi căldura în mod delicios. Rețeta desertului rafinat

Înghețată cremoasă de cafea. Cum poți să învingi căldura în mod delicios

Dacă te numeri printre iubitorii de înghețată, dar și aromei de cafea, îți recomandăm să încerci rețeta de înghețată cremoasă de cafea. Este un desert rafinat și revigorant, care combină aroma intensă a cafelei cu textura catifelată a compoziției de înghețată.

Aroma intensă și revigorantă a cafelei oferă o experiență gustativă profundă, în timp ce consistența catifelată asigură o desfătare răcoritoare. Acest desert este perfect pentru a fi savurat după o masă copioasă sau ca o gustare rafinată în zilele calde de vară.

Fiecare linguriță oferă un echilibru perfect între gustul amărui al cafelei și dulceața fină a înghețatei, transformând acest preparat într-o alegere irezistibilă pentru iubitorii de cafea și nu numai.

Rețeta nu este complicată, iar ingredientele sunt simple și la îndemână. Dacă deții și o mașină de făcut înghețată, munca îți va fi ușurată. Dacă îți place să combini mai multe tipuri de înghețată, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de pepene galben.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării înghețatei cu aromă de cafea.

Înghețată cremoasă de cafea – Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 250 ml lapte integral
  • 150 g zahăr
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 60 ml cafea espresso concentrată
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare.

Rețeta înghețatei cu aromă de cafea – Mod de preparare

Mai întâi, vei prepara o cafea espresso concentrată sau un după propriul gust. Nu vei îndulci cafeaua pentru că îndulcești compoziția de înghețată.

Dacă preferi cafeaua instant, poți opta pentru aceasta. Este mai simplu de preparat și va aromatiza la fel de plăcut înghețata.

Cum prepari compoziția pentru înghețată cremoasă de cafea

Într-o cratiță medie, încălzește laptele și smântâna la foc mediu până aproape de punctul de fierbere. Nu lăsa amestecul să dea în clocot.

Într-un bol mare, bate gălbenușurile de ou cu zahărul și un praf de sare până devin palide și cremoase. Toarnă treptat aproximativ jumătate din amestecul de lapte și smântână fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita coagularea acestora. Toarnă amestecul de gălbenușuri înapoi în cratiță cu restul de lapte și smântână, amestecând continuu.

Gătește compoziția rezultată la foc mediu, amestecând constant cu o lingură de lemn sau o spatulă, până când se îngroașă ușor și acoperă spatele lingurii (aproximativ 75-80°C). Nu lăsa amestecul să fiarbă.

Citește continuarea aici

Mai multe articole despre:
inghetata cafea