MENIU

Incredibila savoare dată de scorțișoară ciorbei și fripturii. Secretul marilor bucătari, acum îl afli și tu

Scorțișoară

Aceste Scorțișoara este unul dintre cele mai răspândite și folosite condimente din întreaga lume. Folosită mai mult pentru a oferi un plus de arome și savoare preparatelor dulci, marii bucătari i-au descoperit o întrebuințare și în rândul mâncărurilor sărate. 

Ingredientele sunt folosite în bucătărie pentru a aduce un plus savoare preparatelor noastre. Cu toții suntem dornici să descoperim noi trucuri în bucătărie, care să ne ajute să gătim cele mai bune mâncăruri, și unul dintre el este adăugarea scorțișoarei în mâncărurile sărate. 

Ce se întâmplă dacă presărăm scorțișoară în mâncăruri 

Marii bucătari apelează la trucuri și strategii mai puțin cunoscute atunci când vine vorba de realizarea celor mai desăvârșite preparate. Unii dintre ei și-au dat seama că, dacă adaugă scorțișoară în mâncare, nu au cum să dea greș. 

Condimentul care ține diabetul sub control. Îl găsești în toate bucătăriile

Folosirea scorțișoarei în mâncăruri sărate: Scorțișoara nu este doar pentru deserturi. O cantitate mică de scorțișoară adăugată în mâncăruri sărate, cum ar fi ciorbe sau fripturi, poate oferi un contrast plăcut și inedit de arome.

Efectele medicale ale scorțișoarei 

Conform unor descoperiri, scorțișoara este una adevărat aliat al diabeticilor. Acest condiment are proprietăți mai puțin cunoscute, printre care și cea amintită acum.

Ceaiul care taie pofta de mâncare fără să te îmbolnăvești - Cum pierzi 30 de kilograme în câteva luni

Persoanele care sunt diagnosticate cu diabet pot folosi scorțișoara pentru a reduce rezistența la insulă și ajută acest hormon să își ducă la bun sfârșit rolul pe care îl are în organism. De asemenea, prin sporirea sensibilității la insulină, acest condiment poate reduce glicemia, având un efect puternic antidiabetic. Mai mult decât atât, consumată pe stomacul gol, scorțișoara poate reduce valorile glicemiei cu până la 10-29%, potrivit doc.ro

Beneficiile scorțișoarei:

Scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge.

Ajută la îmbunătățirea memoriei și crește nivelul de atenție și concentrare.

Este un aliat eficient împotriva gripei, răcelilor și guturaiului, protejează și calmează gâtul iritat.

Încetinește procesul de golire a stomacului în urma fiecărei mese.

Redă strălucirea pielii obosite și împiedică îmbătrânirea prematură cauzată de stres.

Atenție! Se recomandă consultarea medicului înaintre de a folosi scorțișoara drept remediu!

Sursă text: Click.ro