MENIU

În ce țări din Europa te descurci cel mai ușor fără să știi limba locală?

Sezonul vacanțelor se apropie cu pași repezi și dacă v-ați ales ca destinație o țară europeană în care n-ați mai fost, probabil că vă puneți și problema cum vă veți face înțeles și ce limbă de circulație internațională v-ar fi utilă.

În genral, engleza este limba cu care veți avea cel mai mult succes. Partea bună este că un studiu InterNations privind depășirea barierei lingvistice arată că în Europa sunt destule țări în care necunoașterea limbii locale nu este neapărat o problemă. relatează Euronews.com.

Țările nord-europene au cele mai bune cunoștințe de limba engleză

Țările europene au ocupat opt locuri în primele zece țări ale EF pentru vorbitorii de engleză. În acest clasament Croația se află pe locul 10, dar țările din nordul Europei au dominat clasamentul. Finlanda și Suedia ocupă locurile 9 și 8, în timp ce Danemarca ajunge pe locul 3.

Pe locul doi se află Austria, cu 641 de puncte dintr-un posibil 800Primul loc este ocupat de Țările de Jos, între 91 și 93% dintre olandezi spunând că sunt capabili să țină o conversație în engleză.

Dintre țările europene, Italia s-a situat cel mai de jos în clasament, dar pentru un român s-ar putea ca bariera să nu fie chiar atât de dramatică având în vedere înrudirea celor 2 limbi.