MENIU

În cât timp ai putea traversa galaxia noastră dacă ai merge cu cea mai mare viteză din Univers

De obicei, atunci când ne gândim la cât de mare e galaxia în care trăim, ne dăm seama cât de mici suntem de fapt. Însă, se pare că galaxia nu este chiar atât de mare pe cât ne-o imaginăm noi. Află cât timp și-ar lua să traversezi Caleea Lactee cu viteza luminii. Un studiu arată că Calea Lactee are un diametru de aproximativ 200.000 de ani-lumină, ci nu de 100.000 cum se credea inițial.

Casa noastră, Calea Lactee, este plină de mistere şi de aspecte fascinante pe cercetătorii au încercat să le deslușească. În acest sens, aceștia nu au reușit să afle cu exactitate cât cântărește galaxia, dar au aflat de cât timp ai nevoie pentru a face o călătorie prin ea.

În cât timp poți traversa Calea Lactee cu viteza luminii

Dacă ai călători de la un cap la altul al galaxiei noastre și nu te-ai deplasa cu viteza luminii, ci cu viteza lui Voyager 1 ai avea nevoie de 160.926.939,17 ani ca să traversezi galaxia. Viteza luminii este cea mai mare viteză cunoscută, este de 300.000 km/sec.

„Noile stele sunt la o distanță de trei ori mai mare de centrul galaxiei în comparație cu Soarele nostru. De asemenea, e posibil să existe stele și la o distanță de patru ori mai mare de centrul galaxiei", spun astronomii.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat date provenite de la Apache Point Observatory Galactic Evolution Experiment și de la Large Sky Area Multi-Object Fiber Spectroscopic Telescope, care analizează spectrul luminos al stelelor. Cu ajutorul analizei culorilor, cercetătorii pot înțelege ce elemente chimice sunt prezente în interiorul stelelor.

În plus, oamenii de știință au mai descopertit că există aproximativ 200 de miliarde de planete locuibile în Calea Lactee.

Potrivit savanţilor, fiecare stea din Univers are în medie două planete locuibile care orbitează în jurul ei, iar galaxia noastră ar putea conţine peste 200 de miliarde de planete care sunt propice dezvoltării formelor de viaţă. După estimările cercetătorilor, Calea Lactee numără circa 100 miliarde de stele.

Sursa

Mai multe articole despre:
calatorie Univers Calea Lactee viteza luminii