MENIU

Greşeli pe care le facem când aplicăm crema de faţă

Gestul de a-ti aplica crema pe fata este probabil un obicei inradacinat adanc in rutina ta zilnica de ingrijire. Insa, ca multe alte gesturi pe care le facem din reflex, putem comite greseli si la acest capitol. Iata care sunt acestea.

1. O APLICI PE PIELEA USCATA

Momentul ideal pentru a-ti aplica crema este indata ce iti cureti fata. Dar imediat! Daca produsele de ingrijire (serum, balsam, crema de fata, crema pentru zona ochilor sau orice altceva) nu sunt aplicate pe tenul umed, vei rata sansa de a inchide hidratarea in pori inainte ca apa sa se evaporeze. De fapt, aceasta regula se aplica si atunci cand vorbim despre ingrijirea corporala: crema are efect maxim atunci cand este aplicata pe pielea proaspat spalata, cat porii sunt inca deschisi!

 

2. ECHIVALEZI PRETUL CU CALITATEA

Pentru a avea un ten superb nu e neaparat nevoie sa fii snoaba atunci cand vine vorba despre alegerea produselor de ingrijire. Doar pentru ca o crema este ridicol de scumpa (deoarece pretinde ca ar contine praf de zane si praf din piatra lunii) nu inseamna neaparat ca va avea un rezultat senzational asupra pielii tale. Testeaza mai multe produse indicate tipului tau de ten si, in timp, vei descoperi ce ti se potriveste!


3. OMITI APLICAREA CREMEI ATUNCI CAND ITI SIMTI TENUL GRAS

Exista acest mit eronat, cum ca atunci cand ai pielea grasa, nu este cazul sa mai folosesti crema. Este o greseala foarte mare! Pielea produce sebum in exces atunci cand exista un deficit de hidratare… Iar daca nu folosesti un produs hidratant dupa demachiere (in special daca optezi pentru apa micelara, care dizolva grasimile), tenul tau se va usca si va fi nevoit sa produca chiar si mai mult… sebum! Poti opta pentru produse de ingrijire cu texturi neuleioase pentru o senzatie de confort!

www.elle.ro

Mai multe articole despre:
greşeli cremă de faţă