MENIU

Global NCAP a testat unele dintre cele mai bine vândute maşini second hand. Vezi rezultatele

Organismul internaţional Global NCAP a realizat teste de coliziune cu unele dintre cele mai bine vândute maşini din India. Modele care, pe piaţa europeană, sunt deja maşini second hand, unele cu destui ani în spate. Rezultatele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care au bani puţini pentru maşini second hand vechi, scrie promotor.ro.

Dintre modelele testate de Global NCAP remarcăm Ford Figo (adică a cincea generaţie Ford Fiesta, fabricată între 2002 şi 2009), Hyundai i10 (prima generaţie, fabricată între 2007 şi 2013) şi Volkswagen Polo (a cincea generaţie, fabricată din 2009 până acum).

Global NCAP a aplicat testul UN R94, testul de coliziune de bază pentru Uniunea Europeană, care presupune impactul frontal cu o barieră pe o suprafaţă de 40% la o viteză de 35 mph (56 km/h).

Chiar dacă cele trei modele (Fiesta, Polo şi i10) au demonstrat că au o caroserie care poate rezista la un astfel de impact, siguranţa celor de pe scaunele din faţă este considerată extrem de proastă: capul, gâtul şi pieptul sunt expuse rănilor foarte grave, iar genunchii şi picioarele intră în contact cu elemente foarte dure ale bordului. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
test maşini second hand Global NCAP bine vândute