MENIU

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale este un desert rustic și elegant, perfect pentru a savura fructele de sezon într-o formă simplă și rafinată. Este o tartă franțuzească, ce îmbină un aluat fraged și crocant cu umplutura dulce și suculentă de piersici. Aspectul său rustic oferă un farmec aparte, fiind ideal pentru orice ocazie, de la mesele de vară în familie până la deserturi sofisticate pentru invitați.

Aluatul din făină, unt, zahăr și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textură ușor sfărâmicioasă, datorită untului rece încorporat. Acesta înconjoară umplutura de piersici proaspete, tăiate felii subțiri și amestecate cu zahăr, esență de vanilie și, opțional, scorțișoară, oferindu-i un gust bogat și aromat.

Piersicile se caramelizează ușor în timpul coacerii, eliberându-și sucurile și creând o umplutură delicioasă și parfumată. Marginea aluatului, unsă cu ou bătut și presărată cu zahăr brun, capătă o nuanță aurie atrăgătoare după coacere. Această crustă crocantă contrastează perfect cu piersicile moi și suculente din interior.

Fulgii de migdale, adăugați ulterior, aduc un plus de culoare și efect crocant. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de tartă cu fructe de sezon.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Ingrediente

Chiar dacă desertul conține două elemente, aluatul și umplutura, ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile, după cum poți constata mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4-5 piersici, tăiate felii subțiri
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional).

Pentru uns și decor:

  • 1 ou
  • zahăr brun
  • fulgi de migdale.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului, care necesită și un timp de relaxare la rece, după frământare. În acest interval de timp vei pregăti și piersicile.

Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Rețeta vedetă a verii

Cum prepari aluatul pentru galette

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu vârfurile degetelor până când amestecul devine nisipos.

Potrivește textura aluatului, adăugând treptat apă rece, și amestecă până când aluatul se adună într-o bilă. Înfășoară bila de aluat în folie de plastic și pune-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, amestecă feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie și scorțișoara, în cazul în care decizi să o folosești.

Lasă amestecul să stea timp de 10 minute pentru a permite piersicilor să își lase sucul. Descoperă și cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte.

Ce beneficii au sâmburii de caise pentru sănătate. Cum poți să-i incluzi în dieta ta

Cum formezi și coci galette cu piersici și fulgi de migdale

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-o foaie circulară de aproximativ 30 cm în diametru.

Transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așază amestecul de piersici în centrul aluatului, lăsând o margine de aproximativ 5 cm liberă.

Citește continuarea aici

Beneficiile consumului de caise uscate. Ele sunt recomandate în dieta zilnică

Mai multe articole despre:
galette cu piersici desert