MENIU

Gabriel Cotabiță, declarație surprinzătoare. Ce crede despre Adrian Minune şi Florin Salam?

Gabriel Cotabiță i-a criticat pe colegii de generație sau pe artiștii mai tineri care sunt dispuși să facă orice compromis pentru a nu-și pierde publicul, Veteranul solist, care a avut numeroase probleme de sănătate în ultima vreme, a avut cuvinte de laudă pentru Delia și Loredana, dar și pentru Adrian Minune sau Florin Salam.

Gabriel Cotabiță a recunoscut că, în prezent, nu se poate trăi doar din muzică, dacă nu ești în vârful clasamentelor. Pe de altă parte, artistul a explicat, într-un amplu interviu acordat revistei Formula AS, că dorința de a fi în frunte se poate dovedi pentru mulți o capcană.

 

"A te re­inventa nu înseamnă a-ţi pierde identitatea, ci a o… „moderniza”. Pentru asta, ceva e esenţial: să nu te cuprindă disperarea. Ea duce la decizii greşite, la compromisuri de care te vei jena ulterior.

 

Am colegi de generaţie care, din această disperare, au ajuns să cânte muzici care nu-i reprezintă deloc, îşi pierd identitatea pe care o aveau. Eu nu spun că muzica populară şi lăutărească sunt ceva urât, în ni­ciun caz. Dar când tu ai cântat un anumit gen toată viaţa, eu nu înţeleg decizia de a schimba total re­gistrul decât ca pe o disperare. Doar să apari!", a afirmat Cotabiță.

 

În acest context, dar și pentru că a avut probleme de sănătate, artisul a precizat că nu mai are  la fel de multe apariţii ca în trecut, dar este recunoscător că-i bine primit oriunde. "Când văd în sală aceşti puşti care se bucură de muzica mea în aceeaşi măsură în care o fac părinţii, ce să cer mai mult?! (...) Pe de altă parte, recunosc, vremurile sunt atât de dinamice, încât nu poţi sta pe loc dacă vrei să rezişti. (..) Eu, de exemplu, dacă nu tre­ceam de la cariera solo la trupa VH2, acum do­uă­zeci de ani, eram pierdut, fiindcă era un timp în care mu­zica dance călca totul în picioare. (...) Din acel val de muzică dance nu a mai rămas nimic. Poate cu o excepţie: Delia. Dar ea nu a încetat să evolueze, să adauge mereu tonali­tăţi de ultimă oră stilului ei. La fel a făcut Loredana, din generaţia mai apropiată de mine".

 

Solistul a avut cuvinte de laudă și pentru artiști care evoluează în cu totul alt stil. "Eu nu ascult manele, dar trebuie să afirm că Adrian Minune şi Florin Salam sunt nişte voci enorme. Sunt senzaţionali în ceea ce fac, succesul lor e meritat," a declarat Gabriel Cotabiță.

 

Gabriel Cotabiță are 68 de ani, iar în 2015 a suferit un infarct, în urma căruia a supraviețuit și s-a refăcut în mod aproape miraculos. De mai bine de 12 ani, artistul formează un cuplu cu Alina Munteanu, ceea care i-a fost alături în timpul recuperării.