MENIU

FRESH-REFRESH. Turmericul, unul din cei mai puternici antioxidanti

<p><span>curcuminul</span></p>

Turmericul este denumit si condimentul de aur. O data gratie culorii galbene pe care o da mancarurilor si sosurilor indiene si asiatice, apoi gratie calitatilor sale de planta medicinala.

Cea mai importanta componenta din turmeric este curcumina, un ingredient activ care are puternice efecte anti-inflamatorii si antioxidante. Acest condiment conţine niveluri mari de fier şi mangan, dar şi vitamina B6 şi potasiu. Turmericul este o planta din care se prepara condimentul de baza in mancarurile indiene. Pentru gustul sau placut, usor amar, este iubit si folosit la scara larga si in Orientul Apropiat.

Radacina de turmeric este buna in fabricarea medicamentelor. Turmerciul ajuta in cazurile de artrita, de dureri de stomac, in balonari si in problemele de ficat. Lupta si impotriva durerilor de cap si a racelilor si este indicat in cazurile de infectii ale plamanilor. Aceasta mirodenie se recomanda si la depresie, Alzhaimer si in problemele de rinichi. Unele persoane pun turmeric direct pe piele daca au dureri sau il folosesc in infectiile oculare, in durerile cavitatii bucale si la rănile infectate.


Ca antioxidant, curcumina este capabilă să neutralizeze radicalii liberi, chimicale care afecteaza celulele sănătoase. Turmericul se gaseste sub formă de condiment, in magazinele naturiste. Îl puteţi folosi in amestecul de curry, in combinatie cu seminţe de coriandru sau chimen sau il puteţi adăuga direct in mancare pentru un gust si o culoare deosebite. Pentru întărirea sistemului imunitar, specialistii recomanda o cana de ceai de turmeric împreună cu ghimbir şi suc de lămâie.

Aceast ingredient elimina ţesutul adipos din corp si combate astfel celulita. Amestecat cu miere şi luat de doua ori pe săptămână, ajuta la slăbit deoarece curăţă corpul de toxine.


Atentie insa şi la contraindicatii! Aici, specialistii mentioneaza calculii biliari si cazurile de obstructie biliară. De asemenea, daca stiti ca avei si alte afectiuni sau daca sunteti insarcinata, adresati-va medicului inainte de consumul de turmeric.

Mai multe articole despre:
antioxidanţi condiment fresh refresh