MENIU

FRESH-REFRESH. Semințele de FLOAREA SOARELUI, o sursă de energie și sănătate

Noi, romanii, suntem mari consumatori de seminte. In special, seminte de floarea soarelui. Putini dintre noi stiu insa ca semintele de floarea soarelui sunt o sursa exceptionala de energie si sanatate. Sunt bogate in fibre, proteine,vitamine, minerale si grasimi sanatoase. O adevarata sursa de sanatate si energie. Specialistii sustin ca Magneziul din semintele de floarea soarelui ne pastreaza calmi si ne ajuta sa ne relaxam!

Semintele de floarea-soarelui controleaza deteriorarea celulara, jucand astfel un rol in prevenirea cancerului. Aceasta din cauza ca semintele de floarea-soarelui sunt o buna sursa de seleniu, care este un inamic dovedit al cancerului.Semintele de floarea-soarelui contin si minerale bune pentru sanatatea oaselor. Pe langa calciu, oasele tale au nevoie de magneziu si cupru pentru a ramane puternice.Semintele de floarea-soarelui ne pastreaza calmi! Magneziul din floarea-soarelui este cunoscut pentru alinarea nervilor, astfel usurand stresul, migrenele si ne ajuta sa ne relaxam.

Semintele de floarea-soarelui contin vitamina E,benefica in combaterea razelelor UV si mentinerea tineretii pielii.Semintele de floarea-soarelui alina orice afectiune care este prin natura ei inflamatorie, precum durerile de articulatii, ulcerele gastrice, eruptiile de piele, astmul si altele asemenea. Aceasta deoarece semintele de floarea-soarelui sunt incarcate cu antioxidanti.
Doar un sfert de cana de seminte de floarea-soarelui pe zi tine departe problemele inimii. Aceste mici seminte nu ingaduie colesterolului “rau” sa se lipeasca de peretii arterelor tale, prevenind astfel infarcturile.

Din punct de vedere fiziologic semintele de floarea soarelui maseaza si tonifica intestinele si in final propulseaza energie si sange spre toate meridianele. Practic, acesta este si principalul lor beneficiu - sunt cel mai bun stimulent energetic.

Studiile citate de Dr. Gillian Mckeith arata ca semintele plantei, originare din America latina, hranesc splina, pancreasul si aparatul digestiv in sine, iar complexul de vit. B si acizi grasi esentiali trezesc la viata glandele suprarenale producatoare de hormoni. Rezultatul este ca organismul nostru va avea mai multa energie si va fi mai eficient din punct de vedere biochimic. Proteinele din floarea soarelui se gasesc atat in semintele propriu-zise, cat si in faina. Faina obisnuita de floare soarelui contine 45-50% proteine, fiind superioara altor tipuri de faina. De exemplu, este mai bogata in complexul B decat faina de soia si mai mult acid pantoteic (B5) decat germenii de grau.