MENIU

FRESH-REFRESH. Rețete de băuturi naturale energizante cu care poți înlocui cafeaua

FRESH-REFRESH. Rețete de băuturi naturale energizante cu care poți înlocui cafeaua

Cafeaua este un aliment sanatos pentru organism, insa atunci cand se depaseste masura, cofeina produce anumite dezechilibre in organismul nostru, afecteaza creierul, actioneaza negativ asupra inimii, afecteaza sistemul nervos central, provoaca insomnie, agitatie, palpitatii si are efect de imbatranire asupra pielii. Excesul de cafea reduce absorbtia fierului si a zincului cu pana la 50%. Celebrul Dr.OZ ne propune sa inlocuim cafeaua atunci cand dorim cu cateva alternative energizante, naturale, facute in casa!

Milshake-ul cu seminţe de floarea soarelui şi banană
Seminţele de floarea soarelui crude sunt recunoscute pentru proprietăţile lor energizante. Conţin grăsimi sănătoase, vitamina E, A, D, complexul vitaminic B, zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, fibre şi proteine.
adaugati 3 linguri de seminţe de floarea-soarelui crude în blender şi pune apă plată cât e necesar pentru a favoriza mixarea lor. După ce obţineti o pastă cremoasă adaugati o banană, apă în funcţie de consistenţa dorită, miere de albine naturală şi scorţişoară.

Milkshake cu lapte de migdale şi roşcove
Amestecati în blender lapte de migdale cu 1 banană, 1 lingură de pudră de roşcove, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1 linguriţă de miere de albine (sau 2-3 curmale).

Seminţe de chia cu suc de portocale
Seminţele de chia sunt o sursă bogată de acizi graşi omega-3, antioxidanţi, calciu, proteine, fibre, vitamine şi minerale. Sunt energizante, îmbunătăţesc digestia, inhibă poftele culinare şi ajută în caz de constipaţie. Amestecati 1 lingură de seminţe chia cu zeama stoarsă de la trei portocale. Poţi să le pui în blender, iar în funcţie de consistenţa dorită mai puteti adaugA încă o lingură de seminţe chia

Smoothie verde cu spanac
Amestecati în blender o mână de spanac proaspăt sau congelat cu 1 lingură seminţe de cânepă decorticate, 1 linguriţă pastă de susan – tahina (opţional), 1/2 de banană, 1/2de măr, zeama de la o jumătate de lămâie, ghimbir şi apă. Poţi să înlocuieşti frunzele de spanac cu orice alte frunze verzi pentru a varia meniul: pătrunjel, ţelină, spanac, ştevie, frunze de sfeclă, urzică, păpădie, salată verde, mentă şi frunze de morcov sau ridichi. Este de preferat să măreşti treptat cantitatea de frunze verzi, astfel încât acestea să reprezinte mai mult de 50% din ingredientele pe care le alegi pentru smoothie.

Infuzie de lămâie
Pentru a fii energică, organismul are nevoie de hidratare. Cea mai bună soluţie pentru a-l menţine hidratat este consumând apă plată. Dar, cei a zice dacă ai prepara o infuzie de lămâie şi lime gustoasă? Pune 2 lămâi şi 1 lime feliate în 8 căni cu apă. Lasă la infuzat 3-4 ore sau peste noapte şi bea din acest amestec pe parcursul zilei.