MENIU

FRESH REFRESH. Pudra ashwagandha - minunile ginseng-ului indian

Beneficiile gingseng-ului indian

Aţi auzit despre pudra de Ashwagandha? Este folosită în medicina indiană, este denumită şi “Ginseng-ul indian” şi se găseşte şi pe piaţa românească! Haideţi să aflăm cum ne ajută acest praf să fim mai sănătoşi!

Ashwaghanda este cultivată în special în zonele secetoase ale Indiei şi Africii de Nord şi este planta esenţială folosită în Ayurveda, aşa cum se numeşte medicina indiană alternativă. Ashwaghanda este un arbust des cu frunze ovale şi flori galbene şi face parte din aceeaşi familie cu roşiile. Omenirea o foloseşte din timpuri străvechi pentru mai multe afecţiuni, dar cel mai mult este cunoscută pentru efectele sale fortifiante. Ashwagandha este prescrisă pentru întărirea sistemului imunitar dupa o boală! Este şi motivul pentru care se mai numeşte “Ginseng-ul indian”. I se mai spune şi "cireaşa de iarnă". Frunzele şi fructele acestei plante au valoare terapeutică mare, dar rădăcina, din care se extrage şi praful de Ashwagandha, este cea mai folosită. Ashwagandha este o plantă din familia adaptogenelor, acele plante care reechilibrează sistemul endocrin şi care redau astfel, vitalitatea corpului.

Ashwagandha conţine mai mulţi compuşi chimici cu proprietati medicinale, precum alcaloizi, acizi graşi, aminoaicizi şi zaharuri.

Sunt mai bine de 200 de studii medicale care arată beneficiile acestei pudre. Dacă vreţi, de exemplu, să punenţi capăt stresului sau oboselii în mod natural şi rapid, puteţi apela cu încredere la acest praf exotic. Pudra de Ashwaghanda este la fel de potrivită şi dacă vă propuneţi să aveţi un tonus mai bun, pentru că oferă energie inclusiv muşchilor. Specialiştii mai spun că aceasta pudră îmbunătaşeşte memoria şi timpul de reacţie.

Am mai putea enumera: protecţia sistemului imunitar, stabilizarea nivelului zahărului din sânge, reducerea gardului de degenerare a neuronilor şi beneficiile avute în bolile cronice ale ficatului.

Dacă sunteţi insărcinată sau dacă luaţi antideprersive este interzisă această pudră! La fel şi în cazul în care aveţi probleme cu glanda tiroidă sau urmaţi un tratament pe bază de corticosteroizi. Dacă ştiţi că suferiţi şi de alte boli, întrebaţi medicul înainte! O linguriţă de pudră adăugată în ceai, înainte de culcare, vă poate oferi un somn dulce. Doza recomandată este de 3 grame pe zi. Pentru a-i masca gustul uşor amărui, puteţi s-o puneţi într-un smoothie natural sau în ceai îndulcit. Şi să vă oferiţi astfel, o mică bucurie exotică în această perioadă a sărbătorilor de iarnă!