MENIU

FRESH-REFRESH. Proprietățile miraculoase ale propolisului

<p>Proprietăți medicinale ale propolisului</p>

Propolisul este un produs al albinelor care ofera surprinzator de multe beneficii in privinta sanatatii. Istoricii spun ca propolisul era folosit chiar din antichitate, existand urme ale sale in sarcofagele faraonilor egipteni. Numele de propolis vine  din Grecia Antica si semnifica “inaintea cetatii”.

N-are vreo legatura cu politica ci cu faptul ca albinele il folosesc ca scut de protectie antibacterian, antiviral al cetatii lor, adica al stupului.  

Propolisul are in compoziţia sa un veritabil cocktail de substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: acidul ferulic,  flavonoidele, aminoacizii, siliciu, magneziu, cupru si substante antibiotice. Flavonoidele conservă integritatea  capilarelor şi au efect vasodilatator si ajută la scăterea tensiunii arteriale.  Propolisul   e de folos si celor care au probleme cu colesterolul. Previne hipercolesterolemia, scazand colesterolul si prevenind depunea grasimilor in peretii arterelor.

De asemenea, flavonoidele din propolis fluidifica bila şi au efect antimicrobian şi antiviral. In propolis se gaseste si acidul ferulic, cu actiune antibacteriana şi care ajută la tratarea rănilor greu vindecabile.

Propolisul este un bun analgezic, inlaturand durerile de orice tip prin actiunea asupra terminatiilor nervoase senzitive. Poate tocmai de aceea, trateză atât probleme minore cum ar fi o banală aftă dar este recomandat şi în tratamentul unor boli grave, chiar al cancerului. Folosit intern, 30-50 de picaturi de tinctura administrate de 4 ori pe zi, propolisul impiedica dezvoltarea celulelor maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase, ajuta la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de cancer. Rezultate bune s-au obtinut cu propolis luat  intern in tratarea cancerului la san, a melanomului malign, a metastazelor pulmonare si hepatice

O cură cu propolis ţine răcelile şi gripele la distanţă şi ne întăreşte sistemul imunitar. Tinctura de propolis are chiar şi aplicaţii cosmetice. Aplicată cu atenţie, ajută la întinererea pielii şi tratează acneea. Trebuie să avem o singură precauţie în legătură cu polenul: rareori poate provoca alergii aşa că e mai bine să îl testăm mai întâi pe un petic de piele.

Mai multe articole despre:
proprietăţi polen propolis fresh-refresh