MENIU

FRESH REFRESH. Tot ce nu ştiai despre nucile de Macadamia

Nucile de Macadamia

Pentru o dietă sănătoasă şi în perioada Postului, puteţi adăuga în meniul dumneavoastră, din cand în cand, nucile de Macadamia! Au un gust cremos şi o textură crocantă şi untoasă!

Nucile de Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci! Aceasta este fraza pe care s'ar putea să o auziţi rostită de unii specialişti în nutriţie! Aceştia susţin că nucile de Macadamia au numai grăsimi mononesaturate benefice organismului.

Când vine vorba despre beneficii cunoscătorii enumeră şi nivelul crescut de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Dacă vă veriţi de produsele care afectează negativ colsterolul sau de sodiu, puteţi apela din nou la nucile de Macadamia.

Arbutşii din acest soi sunt originari din Australia şi Indonezia. Nucile produse în Hawaii au devenit însă, cele mai cunoscute la nivel internaţional. Astazi, exportatori importanţi sunt şi Africa de Sud, Brazilia, California sau Costa Rica. Aceşti arbuşi rodesc abia la cinci ani de la plantare. Producţia optimă se obţine după alţi zece ani. Aşa se explică şi preţul foarte piperat al nucilor de Macadamia, dar şi al uleiului extras din aceste fructe lemnoase. Tarifele ridicate mai au o explicaţie! Nucile sunt decojite doar cu ajutorul unor dispozitive automatizate deoarece au o crustă deosebit de tare. În trecut, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari. Unii cercetători americani afirmă că ele întârzie sau chiar elimină apariţia bolilor de inimă, micşorând totodată riscul îngroşării arterelor. Dacă doriţi o piele mai frumoasă care să îmbătrânească tarziu mâncaţi cu încredere, dar şi cu moderaţie, aceste nuci! Substanţele din ele acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii pielii. Pentru un păr frumos se recomandă tot nucile de Macadamia! Am intrat în perioada sărbătorilor de iarnă aşa că ne putem oferi mici cadouri. O salată cu nuci de Macadamia ne poate face ziua mai frumoasă! Ele se pot combina excelent şi cu ciocolata cruda sau se pot folosi ca baza pentru sosurile crude.