MENIU

FRESH-REFRESH. Mersul pe jos

FRESH-REFRESH. Mersul pe jos

Sedentarismul este cel mai mare dusman al zilelor noastre. Mergem cu masina dupa paine, luam liftul chiar si un etaj si ne plangem ca nu avem timp sa facem sport. Solutia este mai la indemana decat ne inchipuim. Mersul pe jos elibereaza energia inabusita de toxine, maseaza si tonifica inima si accelereaza circulatia singelui. In plus este si relaxant. Sper ca ati gasit suficiente motive pentru a merge la plimbare!

Care e cea mai la indemana modalitate de a ne mentine in forma? Mersul pe jos! Nu, nu glumesc! Oricine poate beneficia de o plimbare in parc, mai ales ca tine bolile inimii si atacurile de cord departe. O plimbare de jumatate de ora reduce cu 27% riscul unui infarct.  Este stimulata producerea de  lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun si este redus ldl, sau colesterolul rau. O plimbare la pas rapid poate consuma 150 calorii, cam cat o prajitura cu gem. Mersul pe jos nu face doar "piciorul frumos" ci ne ajuta sa dam jos burta si sa ne tonificam posteriorul.

Culmea, si musculatura bratelor se intareste pentru ca miscam bratele ca sa luam un pic de avant si sa stabilim ritmul plimbarii. Chiar daca suna paradoxal, o plimbare nu oboseste, din contra, este un excelent energizant. Mersul pe jos este si un antidepresiv redutabil, care functioneaza in unele cazuri chiar mai bine decat medicamentele. Poate ca azi, dupa serviciu, nu mai luam autobuzul sau tramvaiul si alegem sa mergem pe jos. E sanatate curata!