MENIU

Fresh Refresh. Cum ne menţinem inima sănătoasă

<p>Veste bună pentru rom&acirc;nii cu aritmii cardiace complexe</p>

Bun găsit la Fresh Refresh! Inima este cel mai important organ pentru că transportă neîncetat sângele până în cele mai ascunse părţi ale organismului şi înapoi. Aflăm de la cardiologi şi psihologi ce trebuie să facem ca să ne menţinem inima sănătoasă cât mai multă vreme....

Cele mai multe boli ale secolului în care trăim afectează inima, spun specialiştii. Fie că este vorba despre aritmii, despre hipertensiune arterială sau despre situaţii extreme care necesită operaţii pe cord deschis, numărul afecţiunilor creşte anual. Ritmul alert în care trăim, alimentaţia, sedentarismul, stresul şi lipsa momentelor de relaxare pot provoca boli cardiovasculare. Acestea fac 55 de milioane de victime anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În aceste condiţii, măsurile de prevenţie ar trebui să devină imperative, punctează specialiştii. Site-urile sunt pline de reţete naturiste. Să le urmăm sau nu?

Eduard Apetrei, medic cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare ''Prof.dr. C.C. Iliescu'' a explicat, pentru Realitatea TV: "Cea mai bună reţetă băbească este efortul fizic, să facă omul mişcare, să bea cât are nevoie. Ceaiurile care sunt foarte bune, să nu mănânce prea sărat, restul, alte leacuri, cum le numiţi dumneavoastră băbeşti, eu nu le recomand. Cel mai bun secret este să vă controlaţi sănătatea, să vă controlaţi tensiunea, să aveţi grijă de ce mâncaţi, să nu mâncaţi mult. Şi dacă un pacient are din familie o predispoziţie la boli cardiace, de câte ori ar trebui să facă un control? Depinde de vârsta lui. Dacă are 35 de ani şi nu are nimic, să se ducă anual la doctor. Dacă are 50 de ani trebuie să se ducă de două ori, dacă nu are nimic. Dar dacă doctorul îi găseşte ceva, apreciează împreună cu doctorul care este ritmul de control al sănătăţii lui".

Stările de tensiune pot produce dezechilibre la nivel fizic şi pot afecta inima, mai susţin specialiştii. Stresul şi emoţiile negative prelungite pot fi şi ele cauze ale bolilor de inimă. Psihologul Cristina Fulop susţine că emoţiile pozitive puternice NU afectează sănătatea inimii. Dimpotrivă! Acestea fac bine. Senzaţia de fluturi în stomac, de pildă, specifică îndrăgostiţilor este un adevărat combustibil de calitate pentru inimă.

Internetul abundă de informaţii şi leacuri băbeşti. Specialiştii vă îndrumă spre cabinetele medicale chiar şi înainte de a urma anumite cure naturiste. Sunt Alexandra Păcuraru! Rămâneţi fresh şi iubiţi din toată inima!