MENIU

FRESH-REFRESH. Ceaiurile diuretice, aliatul de nădejde în curele de slăbire

Ceaiurile diuretice folosite in exces ne pot afecta grav sanatatea! Ceaiurile de slabit sunt indicate a fi folosite in paralel cu un regim alimentar corect. Pe termen mediu si lung, administrarea ceaiurilor antiadipoase pot deshidrata si demineraliza organismul. Ceaiului dietetic poate determina probleme digestive. Ceaiul de slabit contine plante care actioneaza ca laxative naturale.

Ceaiurile diuretice pot fi un aliat de nadejde în curele de slăbire. Atenţie însă: folosite in exces au efecte secundare serioase. Aşa ca se recomanda consultarea unui doctor sau a unui nutritionist inainte de a incepe o cura de slabire bazata pe ceaiuri.

In compozitia unui ceai de slabit bun trebuie sa se gaseasca plante naturale cu efect diuretic si usor laxativ. Cele mai bune astfel de plante sunt matasea de porumb, macesele, lemnul dulce sau coaja de crușin.

Ceaiul de lamaie e si el eficient. Are un puternic efect antioxidiant şi detoxifiant.

Folositoare mai sunt ceaiul verde si ceaiul negru, două ceaiuri pline de antioxidanți. Nu trebuie să uităm nici de faimosul ceai de papadie,care ajuta la echilibrarea functiei ficatului.