MENIU

FRESH-REFRESH. Beneficiile expunerii la soare

<p>Remedii naturiste pentru arsuri solare</p>

Expunerea la soare ne ajuta sa metabolizam vitamina D. Vitamina D este vitamina care asigura un sistem osos sanatos si care lupta impotriva osteoporozei. Unele studii arata si ca lipsa vitaminei D creste riscul aparitiei cancerului de san sau de colon.

Tot vitamina D este legata si de scleroza multipla. Oamenii care au beneficiat de expunere la soare in primii 20 de ani de viata au sanse mai mici sa sufere de scleroza multipla.

Si bolnavii de psoriazis sau vitiligo se bucura de efectele benefice ale soarelui. Daca au stat la soare, evident cu protectia necesara, 84% din bolnavii de psoriazis au declarat ca pielea lor arata mai bine. Expunerea controlata la soare este benefica si in cazul pacientilor suferinzi de Alzheimer.

Chiar daca nu s-a gasit vreun tratament care sa opreasca evolutia acestei maladii, s-a dovedit ca expunerea la soare ii ajuta pe bolnavii de Alzheimer sa fie mai putin agitati si sa doarma linistiti. De altfel, soarele e un aliat de nadejde in lupta impotriva stresului si a depresiei.

In zilele insorite, creierul nostru produce mai multa serotonina, cunoscuta si ca hormonul fericirii.Deci, fara teama si mereu inarmati cu o crema cu factor de protectie, mai putem profita inca de soarele ultimelor zile de vara!

Mai multe articole despre:
video beneficii expunere la soare fresh-refresh